Miko hadde vært borte i sju år. Så kom han hjem til jul

- Jeg kunne nesten ikke tro det.

ÅRETS JULEGAVE: I sju år hadde Miko vært på rømmen. Første juledag fikk familien Hanke en telefon om at han var blitt funnet igjen. Her sammen med matmor Elena (18). Foto: Bernd Von Jutrczenka / dpa / AFP / NTB Scanpix
ÅRETS JULEGAVE: I sju år hadde Miko vært på rømmen. Første juledag fikk familien Hanke en telefon om at han var blitt funnet igjen. Her sammen med matmor Elena (18). Foto: Bernd Von Jutrczenka / dpa / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jula er tida for overraskelser, men for 18 år gamle Elena Hanke var årets julegave av den sorten hun på ingen måte hadde kunnet forestille seg.

Jenta fra Charlottenburg i Berlin var bare 11 år gammel da katten hennes Miko (8) forsvant. Og i sju år har ingen i familien verken sett eller hørt fra det svarte og hvite kjæledyret.

Men da familien var samlet rundt frokostbordet første juledag ringte telefonen, og i den andre enden var en person fra et dyrehospits i byen. De fikk gleden av å gi familien Hanke den fantastiske juleoverraskelsen: Miko hadde kommet til rette.

- Det var helt surrealistisk. Miko hadde vært borte så lenge. Jeg kunne nesten ikke tro det, sier Elena Hanke til Berliner Kourir.

Miko hadde blitt funnet i bydelen Kreuzberg, ikke langt fra Charlottenburg hvor han egentlig hører hjemme. Han ble tatt til dyrehospitset, som var i stand til å identifisere ham på grunn av at katten var utstyrt med en ID-chip, skriver The Guardian.

Miko var litt tynn, men fortsatt i god form. Han skal fornøyd ha møtt sin gamle familie med høylytt maling. Hva han har gjort i mellomtida, er fortsatt et mysterium.

Familien hadde for sju år siden en såkalt katteluke i døra, som Miko brukte daglig - helt til han en dag ikke dukket opp igjen. Familien brukte flere uker på å henge opp plakater rundt omkring i bydelen, før de til slutt ga opp håpet.

Likevel trenger ikke hjemvendte Miko å frykte husarrest.

- Vi kommer til å slippe ham ut igjen. Han er ingen huskatt, sier Elena Hanke til Berliner Kourir.

HADDE GITT OPP: I flere uker etter at Miko ble borte, etterlyste Elena Hanke katten sin på plakater i bydelen Charlottenburg i Berlin. Foto: Bernd Von Jutrczenka / dpa / AFP / NTB Scanpix
HADDE GITT OPP: I flere uker etter at Miko ble borte, etterlyste Elena Hanke katten sin på plakater i bydelen Charlottenburg i Berlin. Foto: Bernd Von Jutrczenka / dpa / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer