Mikrofly styrtet i Spydeberg

Én person kritisk skadd, en annen alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et mikrofly med to personer om bord styrtet ved mikroflyplassen i Spydeberg i Østfold.

De to, begge menn i 50-årene, er berget ut av flyet og er fraktet til sykehus. Tilstanden for den ene som er sendt til Ullevål universitetssykehus betegnes som kritisk. Den andre personen som er alvorlig skadd er sendt til Aker universitetssykehus.

Ulykken skal ha skjedd på området til Spydeberg Mikroflyklubb, som holder til på Grøtjern gård.

- Vi så ikke akkurat hva som skjedde, og trodde de holdt på med en øvelse. Nå er det tre politibiler, to sykebiler og to ambulanser på stedet, forteller en nabo av mikroflyklubben til Dagbladet.no

Politiet ble varslet om flystyrten klokken 20.36. Hva som er årsaken til at mikroflyet styrtet er foreløpig ukjent.

- Det er klarvær og vindstille. Vi må snakke med eventuelle vitner. Vi håper noen kan ha sett noe, sier operasjonsleder Anders Oksvold ved Follo politidistrikt til Dagbladet.no.

Flystyrten skjedde like etter take-off og flyet styrtet i et skur eller en redskapsbod som ligger i tilknytning til flyplassen, forteller Oksvold til Smaalenene.

- Det er veldig sjelden det skjer ulykkker i forbindelse med mikroflyging. Vår klubb ble startet opp i 1989 og har ikke hatt noen personskader til nå, sier Kjell Didriksen, formann i Spydeberg Mikroflyklubb.

Hovedredningssentralen var på vei til stedet med et Sea King-helikopter, men gjorde vendreise da luftambulansen kom fram.