Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mila var hans livs kjærlighet

Men bibel-lesende Karadzic benekter å ha vært utro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «Slakteren fra Beograd» ble arrestert mandag kveld etter 13 år på flukt. Imidlertid så er det den mørkhårete Mila som er det store samtaleemnet i Serbia. Den mystiske kvinnen, som skal være i begynnelsen av 40-årene, antas å være Radovan Karadzics kjæreste.

- Vi fikk aldri vite hennes fulle navn. Når vi hentet ham med bilen vår, ville han alltid vite om det var plass til Mila. Hvis det ikke var det, nektet han å dra. Han kalte henne sitt livs kjærlighet, sier Tanka Jovanovic til the Independent. 

Jovanovich arbeidet i det samme helsemagasinet som Karadzic leverte artikler til, Healthy Life.

- Hun oppførte seg som om hun var kona hans. De gikk alltid med armene om hverandre, eller holdt hverandres hender, sier Jovanovich om Mila og doktoren, som i virkeligheten var den ettersøkte krigsforbryteren Radovan Karadzic.

Karadzic er imidlertid fremdeles gift med kona Ljiljana Zelen-Karadzic, som også han har to barn med.

Konspirasjon?

Fra fengselscellen i Beograd tilbakeviser Karadzic at han hadde et forhold med Mila, skriver den serbiske avisen Blic i dag.

- Kjærlighetshistorien er rent oppspinn, orkestrert av etterretningstjenesten for å frata han familiens støtte, sier Karadzics advokat Svetozar Vujacic til avisen.

MYSTISKE MILA: Radovan Karadzics kolleger i Healthy Life-magasinet hevder at Mila og Karadzic oppførte seg som om de var gift. Foto: Blic
MYSTISKE MILA: Radovan Karadzics kolleger i Healthy Life-magasinet hevder at Mila og Karadzic oppførte seg som om de var gift. Foto: Blic Vis mer

Ifølge advokaten er Mila og Karadzic kun forretningspartnere.

Stjal død manns identitet

Mange serbere finner det vanskelig å tro at Mila - dersom hun virkelig var kjæresten hans - ikke skjønte hvem det var hun var sammen med.

- Han ble lokalisert for en måned siden. I løpet av disse 30 dagene, byttet han leilighet fire ganger. Han hadde en rekke leide leiligheter, skriver Blic.

Heller ingen som kjente den orginale Dragan Dabic, hvis identitet Karadzic overtok, gjennomskuet ham.

Ifølge serbisk media skal den ekte Dabic ha vært en serbisk soldat, mens media i Bosnia-Hercegovina melder at han kan ha blitt drept av Karadzics styrker under krigen i Bosnia, skriver AP.

Lett å leve i skjul

Selv mener Karadzic at det var lett å leve i skjul uten å bli oppdaget.

image: - Mila var hans livs kjærlighet


- Bortsett fra at det var vanskelig å være borte fra familien min, var det lett å gjemme seg. Jeg viste meg til og med foran kamera fordi jeg var overbevist om at jeg aldri ville bli funnet, sa Karadzic til advokaten i går.

Han tror heller ikke noen i den nye bekjentskapskretsen hans tipset politiet om hvem som skjulte seg bak det store skjegget.

- Ingen jeg kontaktet visste at jeg var Radovan Karadzic, fortalte han til Vujacic.

Sultestreiker

I går fikk «doktor Dabic» en hårklipp og stusset skjegget, og ifølge advokaten ser Karadzic nå ut som en tynnere versjon av mannen han var for 14 år siden.

Tynnere kan han også bli. Karadzic skal etter sigende tilbringe tiden på cellen med å lese bibelen og drikke vann, og han nekter å ta til seg mat.

Vujacic vet ikke hvorfor klienten hans sultestreiker.

BENEKTER Å HA HATT ET FORHOLD TIL MILA: Radovan Karadzic gjør alt han kan for å fremstå som en god mann. Han leser bibelen i fengsel og bedyrer at han ikke har vært utro mot kona.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!