<strong>PÅ SOMMERDEKK:</strong> Milan Besedaog har kjørt vogntog sammenhengende de siste 11 månedene, men fikk i dag et ublidt møte med norsk vinterføre. Med sommerdekk og uten kjetting i bilen ble vogntoget avskiltet i påvente av bedre utstyr. Foto: Christine Karijord
PÅ SOMMERDEKK: Milan Besedaog har kjørt vogntog sammenhengende de siste 11 månedene, men fikk i dag et ublidt møte med norsk vinterføre. Med sommerdekk og uten kjetting i bilen ble vogntoget avskiltet i påvente av bedre utstyr. Foto: Christine Karijord Vis mer

Milan (33) på sommerdekk: - Jeg hadde ikke sjans

Den slovakiske trailersjåføren Milan Besedaog skapte kaos da han uten kjetting prøvde å kjøre opp stupbratte Tjernfjellet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det utenlandskregistrerte vogntoget som i dag sperret veien opp Junkerdalsura i Nordland taues nå bort til nærmeste avkjørsel. Det er resultatet etter at sjåfør Milan Besedaog (33) fra Slovakia forsøkte å komme seg opp den stupbratte veien opp Tjernfjellet på slitte sommerdekk og uten kjetting tilgjengelig.

- Jeg mistet kontrollen over vogntoget. Jeg hadde ikke sjans, sier Milan.

Den slovakiske vogntogsjåføren mistet kontrollen helt i bunnen av bakken. Hadde han kommet seg lenger opp i veien, kunne det gått langt verre.

- På denne overgangen er det flere hundre meter rett ned, med kun autovern som hindrer fall. Hadde han sklidd et annet sted, ville det vært til store fare for ham selv og andre trafikanter, sier Lars Halvorsen, operasjonsleder i Salten politidistrikt, til Dagbladet.

Ville ikke kjøpe kjetting Operasjonsleder Halvorsen opplyser at det ennå ikke er klart hva slags reaksjon Milan Besedaog vil få fra ordensmakta, men vogntoget er avskiltet i påvente av kjettinger.

- Sjåføren fikk tilbud om å få kjørt ut og montert kjettinger til 38 000 kroner, men dette takket han nei til. Det ble uttrykt ønske om å skaffe kjettinger fra opphavslandet, opplyser operasjonsleder Halvorsen.

<strong>SLITTE SOMMERDEKK:</strong> Disse dekkene får ikke et flere tonn tungt vogntog opp Junkerdalsura. Foto: Christine Karijord
SLITTE SOMMERDEKK: Disse dekkene får ikke et flere tonn tungt vogntog opp Junkerdalsura. Foto: Christine Karijord Vis mer

Milan Besedaog fikk mye kjeft fra bilister som fikk lørdagen spolert av at han sperret veien. Hytteturist Robin Edvardsen omtalte kjøringen til den slovakiske sjåføren som «helt herneskada» og «høl i huet». 33-åringen snakker ikke engelsk og var tydelig preget av situasjonen.

Borttauing: 20 000 kroner Ifølge Dagbladets fotograf på stedet ble i går skolebarn fraktet hjem til bygda i drosje på den samme strekningen, da de møtte på en annen tungtransport som hadde mistet kontrollen.

- Dette er et gjentagende problem på spesifikke overganger. Vogntogene blir stående og de utgjør en fare for trafikken, sier Halvorsen.

Nå må Milan Besedaog vente på kjettinger fra hjemlandet før han kan kjøre den fullastede traileren videre. I tillegg venter det en bergingsregning på 20 000 kroner, opplyser tollvesenet til Avisa Nordland.

<strong>LIVSFARLIG:</strong> Lengre opp i Junkerdalsura er det flere hundre meter ned, med kun et autovern. Foto: Christine Karijord
LIVSFARLIG: Lengre opp i Junkerdalsura er det flere hundre meter ned, med kun et autovern. Foto: Christine Karijord Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer