Milano-demonstrasjon mot Berlusconi

Flere italienske forfatterne og intellektuelle deltok i protesten mot statsminister.

PROTESTER MOT BERLUSCONI: «Våkn opp Italia, fortjener vi noe bedre",  står det på denne plakaten. Flere italienske forfattere og intellektuelle krever nå statsministerens avgang. Foto: Scanpix Silvio Berlusconi som de krever hans avgang. Foto: Scanpix
PROTESTER MOT BERLUSCONI: «Våkn opp Italia, fortjener vi noe bedre", står det på denne plakaten. Flere italienske forfattere og intellektuelle krever nå statsministerens avgang. Foto: Scanpix Silvio Berlusconi som de krever hans avgang. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er her for å forsvare Italias ære, for å minne verden om at ikke alle italienere er like, sa den populære forfatteren Umberto Eco til de rundt 9.000 fremmøtte i Milano og sammenlignet Berlusconi med Egypts hardt pressede president Hosni Mubarak.

Blant deltakerne var også forfatteren og journalisten Roberto Saviano og journalisten Gad Lerner.

Statsminister Berlusconi har avvist alle krav om å gå av. For øyeblikket kjemper han mot anklager om at han har kjøpt seksuelle tjenester fra en 17 år gammel jente.

Påtalemyndigheten skal ha forberedt over 600 sider med bevismateriale mot den 74 år gamle italienske regjeringssjefen.

- Man kan ikke gi seg, og jeg er eksemplet på motstandskraft, sa Berlusconi i en tale til regjeringspartiet PDL i dag.

Det har vært flere demonstrasjoner mot Berlusconi i det siste. I Firenze samlet det seg 3.000 mennesker lørdag som ropte slagord som «Italia er ikke noe bordell».

(NTB)