Milano ser ut som en krigssone etter demonstrasjon mot matmesse

Politiet i gatekamp mot demonstranter.

Foto: Reuters / NTB Scanpix
Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har i dag vært store demonstrasjoner mot en matmesse i italienske Milano, og etter hvert endte det i kraftige sammenstøt med politiet.

Maskerte demonstranter har tent på biler, knust vinduer og kastet gjenstander mot politiet - som har slått kraftig tilbake.

Deler av motebyen ser derfor ut som en krigssone.

Bråket startet ifølge Reuters bare timer etter at statsminister Matteo Renzi åpnet utstillingen som har bærekraftig matproduksjon som tema.

Vandreutstilling - I dag er det som om Italia omfavner verden. Alle dere eksperter som sa at vi ikke kom til å klare det, dette er svaret vårt. Jeg liker å tenke at i morgen begynner i dag, sa Renzi.

I stedet smalt det.

Expo Milano er en vandremesse - en såkalt verdensutstilling - som varer i opptil seks måneder. Den første ble arrangert så tidlig som i 1851.

Byer verden rundt søker om å bli vertskap, og investerer kraftig i forkant av arrangementet. Da Shanghai hadde messa i 2010 var det tidenes største, med 73 millioner besøkende.

Paris var vertskap i 1899, og i forkant av arrangementet reiste byen Effeltårnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.