Mild straff for Wegner

BERGEN (Dagbladet): Justisdepartementet har besluttet å gi politimester Rolf B. Wegner en såkalt ordensstraff i form av en skriftlig irettesettelse. - Jeg tar departementets avgjørelse til foreløpig etterretning, sier Wegner, som reiser tilbake til Bergen om få uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har besluttet å gjøre dette til en alminnelig administrativ disiplinærsak. For øvrig har vi ikke funnet grunnlag for å reise sak mot Wegner for å få han til å fratre stillingen som politimester i Bergen, sier ekspedisjonssjef Vidar Refvik i Justisdepartementet.

I brevet til Wegner peker departementet på to forhold som er knyttet til etterforskningen mot tidligere rådmann Ragnar Fagereng i Bergen kommune.

- For meg er det viktigste at straffesaken ble henlagt i sin helhet. Før SEFO (Det særskilte etterforskningsorganet i politisaker, red. anm.) tok ut sin eiendommelige siktelse, ga jeg selv uttrykk for at enkelte av mine disposisjoner i Fagereng-saken var uheldige. Derfor er jeg ikke overrasket over at departementet har gitt en slik reaksjon, sier Rolf B. Wegner.

Han er innstilt på å reise tilbake til Bergen for å fortsette som politimester så snart han er ferdig med sitt oppdrag i departementet.