Mildest talt varmt

Denne vinteren kan bli blant de mildeste på nesten 200 år. Så langt i februar ligger middeltemperaturen 5,4 grader over normalen i Oslo-området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I østlandsområdet og Oslo-regionen er det bare tre ganger siden 1816 at vi har hatt en varmere februar enn det vi har hatt til nå, sier værstatistiker Stein Kristiansen ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Mot normalt

Størsteparten av landet har hatt middeltemperaturer like ved nullpunktet i hele januar. Ved kysten har det gjennomgående vært plussgrader. Middeltemperaturen for årets kaldeste måned, januar, var på Blindern minus 0,4 grader, som er meget mildt. Og enda mildere i februar, altså; så langt pluss 1,4 grader i gjennomsnittlig døgntemperatur, noe som tilsvarer hele 5,4 grader over månedsnormalen de siste 30 år.

Hele landet

Kristiansen gjør det klart at vi har hatt tilsvarende og faktisk enda varmere vintrer i nær fortid, nærmere bestemt årene 1989 og 1990.

- Hvorvidt dette er et utslag av den omtalte overopphetingen, skal ikke jeg si, men registreringene føyer seg unektelig pent inn i bildet, sier Kristiansen.