Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mildt sagt oppsiktsvekkende at dette får lov til å skje

Frp-leder Siv Jensen er rystet etter Dagbladets avsløring om at sikkerhetspolitiet mener bøssebærere i Oslo samler inn penger til norske al-Qaida-krigere.

 - PROBLEMET VIL ØKE:  Frp-leder Siv Jensen mener at problemet med nordmenn som får terrortrening eller knytter terrorkontakter i utlandet vil øke, dersom norske myndigheter ikke slår ned på finansieringen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
- PROBLEMET VIL ØKE: Frp-leder Siv Jensen mener at problemet med nordmenn som får terrortrening eller knytter terrorkontakter i utlandet vil øke, dersom norske myndigheter ikke slår ned på finansieringen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi reagerer på at det fremkommer at norske myndigheter skal ha dokumentasjon på at disse menneskene støtter ekstreme islamister og ikke gjør noe med det. Det er mild sagt oppsiktsvekkende at dette får lov til å skje, sier Siv Jensen til Dagbladet.

Flere kilder i PST opplyser til Dagbladet at islamister åpenlyst samler inn penger for å finansiere reiser og opphold til nordmenn som kjemper sammen med terrornettverket al-Qaida i Syria
.

Innsamlingen har skjedd siden tidlig i sommer i den innvandrerdominerte bydelen Grønland i Oslo. Jensen sier til Dagbladet at dette er «rystende lesning».

- Ta dem inn til avhør - Det er oppsiktsvekkende at man ikke følger opp dette, og bringer disse personene inn til avhør. Vi har en straffelov som åpner for å straffe finansiering eller medvirkning til terror med inntil ti års fengsel. Derfor er det oppsiktsvekkende at disse personene får lov til å gå rundt der samtidig som myndighetene vet om det, sier Jensen.

Hun forventer at dette tas tak i av norske myndigheter umiddelbart.

Mennene som går rundt med innsamlingsbøsser på Grønland, og ber om støtte til de som kjemper for et fritt Syria, appellerer også til potensielle givere om å gi penger til humanitær støtte. Sikkerhetspolitiet mener at de som står bak innsamlingen bruker pengene til å finansiere terrorreiser og opphold i Syria for norske al-Qaida sympatisører.

- Vil øke i omfang - Faremo har vært klar på at vi må se på straffeforfølgelse av personene som kommer tilbake fra Syria, men jeg mener det er et stort problem hvis vi ikke tar dette seriøst nå, sier Jensen og fortsetter:

- Hvis vi ikke gjør det, vil vi få enda større problemer når det kommer ferdigtrente terrorister til Norge. Hvis vi ikke stopper metodene og finansieringen av denne typen terrortrening vil den øke i omgang.

BØSSEBÆRERE: Flere menn har siden i sommer gått rundt og samlet inn penger på Grønland i Oslo. PST mener pengene blir brukt til å finansiere reisene og oppholdet til de norske al-Qaida-krigerne i Syria. Foto: Dagbladet
BØSSEBÆRERE: Flere menn har siden i sommer gått rundt og samlet inn penger på Grønland i Oslo. PST mener pengene blir brukt til å finansiere reisene og oppholdet til de norske al-Qaida-krigerne i Syria. Foto: Dagbladet Vis mer