Miles døde av limfelle-skader

Katten ble funnet limt fast i fire plater i ei bakgate i London.

MÅTTE AVLIVES: Hannkatten Miles hadde så store skader at han måtte avlives. Foto. RSPCA
MÅTTE AVLIVES: Hannkatten Miles hadde så store skader at han måtte avlives. Foto. RSPCA Vis mer
Publisert

Dagbladet advarer om sterke inntrykk.

Den engelske dyrevernorganisasjonen RSPCA har gått ut med forstyrrende bilder.

Hannkatten Miles ble funnet i ei bakgate i London. Den satt fast i hele fire limfeller. Både beina og undersiden av kroppen hang fast i plater fulle av lim.

Miles hadde også et stort sår på det ene beinet, som følge av limfellene, skriver RSPCA i en pressemelding.

- Den stakkars katten hadde ekstreme smerter fra de fryktelige skadene og var veldig redd og skremt, skriver Nicole Broster, som jobber i RSPCA, i pressemeldinga.

Måtte avlives

HARDT SKADD: Miles satt fast i fire limfeller. Foto: RSPCA
HARDT SKADD: Miles satt fast i fire limfeller. Foto: RSPCA Vis mer

Limfeller brukes til å fange rotter og mus, og er utbredt i Storbritannia. De består av ei plate i enten plast, papp eller tre, og et lag med lim som ikke tørker.

- Dette er den verste limfelle-saken jeg noensinne har sett og håndtert. Man finner vanligvis en eller to som sitter fast i dyret, ikke fire, skriver Broster.

- Jeg tok ham med til Harmsworth sykehus for behandling, men dessverre ble tilstanden hans bare verre, og veterinærene tok den hjerteskjærende beslutningen om å la ham få slippe smerten, skriver hun.

Ulovlig i Norge

Bruk av limfeller er ikke tillatt i Norge uten spesialtillatelse, og det får bare skadedyrfirmaer.

I Storbritannia er det derimot fremdeles tillatt å bruke fellene for privatpersoner. Det vil dyrevernorganisasjonen ha en slutt på.

- Når det stakkars dyret sitter fast, begynner det å kjempe for å komme seg løs, og i denne prosessen blir flere og flere kroppsdeler sittende fast i limet, skriver vitenskapsrådgiver Evie Button i RSPCA i pressemeldinga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer