Militær advarsel om tanks i gatene: - Ikke få panikk

Det amerikanske militæret gikk ut med advarsel om at innbyggere ville se tanks rulle gjennom sine nabolag i forkant av Trumps omdiskuterte parade i dag.

IKKE HELT SJEF: Donald Trump ville egentlig ha en storslått militærparade. Istedenfor må han nøye seg med tanks, jagerfly og forsvarstopper under torsdagens feiring av USAs nasjonaldag. Slik ser det ut i gatene nå. Foto: Reuters / NTB Scanpix. Video: CNN / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag, 4.juli, er amerikanernes uavhengighetstsdag - og landets kontroversielle president har ingen planer om å la dagen gå ubemerket hen.

Tvert i mot lover Donald Trump at innbyggerne skal få sitt livs show.

Presidenten trommer opp en militær markering, hvor det både vil presenteres ulike tanks, og arrangeres overflygninger fra jagerfly, i tillegg til et fyrverkerishow som Trump har skrytt av i flere twittermeldinger de siste dagene.

I det Huffington Post beskriver som surrealistiske scener, har flere militære kjøretøy rullet inn i landets hovedstad i forkant av feiringen - til blandede reaksjoner fra innbyggerne.

«Innbyggerne vil se kjøretøy rulle gjennom deres nabolag, men må ikke få panikk», sa militær talsperson Sunset Belinsky til CBS sin samarbeidskanal WUSA, ifølge avisa.

Reaksjoner på twitter

Flere innbyggere har kritisert tanksenes inntreden i hovedsteden på twitter.

«Jepp... det er altså en tanks som krysser Potomac-elva for første gang på... vel... noensinne??», skriver en twitterbruker.

«For oss som har overlevd en faktisk krig, er fyrer som Trump, som vil leke krig med tanks og våpen, en skam», skriver en annen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer