<strong>HOVEDKVARTER:</strong> Lutvann leir er en militær leir som ligger ved Lutvann i Oslo. Den fungerer som hovedkvarter for den militære etterretningen i Norge, den såkalte E-tjenesten. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
HOVEDKVARTER: Lutvann leir er en militær leir som ligger ved Lutvann i Oslo. Den fungerer som hovedkvarter for den militære etterretningen i Norge, den såkalte E-tjenesten. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Militær hysj-hysj styrkes med 68 millioner kroner

Regjeringen vil styrke etterretningstjenesten med 68 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Etterretningstjenestens evne til å bidra til norske myndigheters beslutningsgrunnlag blir betydelig forbedret med regjeringens budsjettforslag for 2013, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

Regjeringen foreslår å styrke Etterretningstjenestens budsjett i 2013 med 68 millioner kroner. 60 millioner kroner er en reell bevilgningsøkning, mens det resterende kommer gjennom frigjøring av ressurser.

Dette vil sikre at Etterretningstjenesten har tilstrekkelige ressurser til å forbli moderne og effektiv, ifølge forsvarsdepartementet.

E-tjenesten skal fremover i større grad følge utviklingen av høyreekstreme miljøer i Europa, i tillegg til å følge utviklingen av internasjonale islamistiske nettverk.

E-tjenesten er den militære delen av norsk hysj-hysj. Den sivile delen ivaretas av PST - som finansieres via Justisdepartementet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer