Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Militær logikk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Forsvarets informasjonssjef, Kjell Grandhagen, viser liten forståelse for offentlighetens behov for informasjon om Norges deltakelse i Afghanistan. I et innlegg i Dagbladet i går avviser han vår kritikk av Forsvarets hemmelighold. Med militær logikk forsøker han å trekke et skille mellom Dagbladet og resten av norsk presse. Øvrig norsk presse har, ifølge Grandhagen, vist «stor grad av forståelse» for dette. Det er derfor viktig og gledelig at Verdens Gang i en leder lørdag stiller seg bak vår kritikk av Forsvarets manglende åpenhet.
  • Vi ser at det er knyttet spesielle sikkerhetsbehov til soldatene som deltar i krigshandlingene. Men at norsk deltakelse skal føre til at Forsvaret nærmest hemmeligholder all informasjon om en krig vi er en del av, er ikke akseptabelt. Det kan virke som om norsk offentlighet får dårligere informasjon om situasjonen i Afghanistan fordi vi deltar selv, enn vi ville ha fått dersom de norske soldatene fortsatt befant seg hjemme.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!