Militær offensiv i Kosovo

BELACEVAC (NTB-AFP-Reuters): Serbiske sikkerhetsstyrker innledet i dag et storstilt angrep på gruvebyen Belacevac, som har vært kontrollert av kosovoalbanske opprørsstyrker i en uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den lille ligger bare 10 kilometer vest for Kosovos hovedstad og er regnet som svært strategisk viktig. Også omkringliggende landsbyer er blitt angrepet med tungt artilleri, ifølge det kosovoalbanske informasjonssenteret som står partiet LDK nær.

Landsbyene Hade og Lishmir, 12 kilometer nordvest for Pristina, er blitt beskutt med artilleri hele dagen.

Serbiske kilder i Beograd bekreftet i formiddag at en større militær aksjon var i gang. Ifølge serbiske talsmenn var målet å «normalisere» situasjonen.

Flyktet

Angrepet startet klokken 7.30 i dag morges. Tykke røykskyer steg opp fra landsbyen, og innbyggerne flyktet til fots mens de kosovoalbanske opprørsstyrkene forsøkte å forsvare stillingen. Journalister som forsøkte å ta seg inn til byen, ble fra klokken 8.00 hindret av serbiske politistyrker i skuddsikre vester og væpnet med Kalasjnikov-geværer.

Væpnede serbiske sivile hjalp serbisk politi med å kontrollere veisperringene. Pansrede personellkjøretøyer var i på plass.

Kosovoalbanske kilder at rundt 140 militære kjøretøyer var samlet rundt landsbyen Slatina, nær Belacevac. Både stridsvogner, pansrede kjøretøyer, lastebiler og bulldosere befant var å se.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer