Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Militæraksjon mot Irak kan starte innen kort tid

Washington (NTB-Reuters): En militæraksjon mot Irak kan komme til å skje innen få uker, hvis ikke Irak ikke la FNs våpeninspektører fortsette arbeidet sitt, skriver avisen Washington Post i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisen siterer høyt plasserte amerikanske tjenestemenn, som forteller at president Bill Clintons drøftet spørsmålet med sine sikkerhetsrådgivere i Det hvite hus i går. Det var enighet om at militær slagkraft må settes inn dersom Iraks president Saddam Hussein ikke forholder seg til FNs sikkerhetsråds resolusjoner.

Drøftelsene dreide seg blant annet om handlingsalternativer som kan bli aktuelle etter en serie bombeangrep over flere dager under amerikansk og britisk ledelse. En mulighet som USAs regjering vurderer, er utvidelse av flyforbudssonen til hele luftrommet over Irak, skriver avisen.

Etter en langvarig diplomatisk dragkamp med Irak, som både motsetter seg at våpenispektørene får adgang til flere såkalte presidentpalasser og at amerikanere leder inspeksjonsgrupper, har USA ikke gitt opp troen på at en løsning kommer før flyene går på vingene.

President Clinton har imidlertid lite håp om et gjennombrudd med mindre fly- og flåtestyrker gjøres klar og nedtellingen begynner, opplyste kildene til Washington Post.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!