Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Militæraksjon mot Iran ingen løsning

USAs forsvarsminister Robert Gates mener en militær opsjon ikke vil gjøre annet enn å forsinke Irans atomprogram.

FORSVARSMINISTER: Robert Gates Foto: AP Photo/Susan Walsh/Scanpix
FORSVARSMINISTER: Robert Gates Foto: AP Photo/Susan Walsh/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En militæraksjon mot Iran ville ikke gjøre annet enn å forsinke Irans atomprogram med ett til tre år, sier USAs forsvarsminister Robert Gates.

- I virkeligheten er det ingen militær opsjon som gjør noe annet enn å kjøpe mer tid, sa Gates i et intervju med CNN fredag.

Han sa at det som trengs, er diplomati for å overbevise Iran om at de må avslutte atomprogrammet.

- Den eneste måten å oppnå at vi ikke får et Iran med atomkapasitet, er at den iranske regjeringen selv finner ut at deres sikkerhet blir dårligere av å ha slike våpen, sa Gates.

Han understreket at USA ikke vil utelukke bruk av makt, men at det fortsatt er rom for diplomati og sanksjoner for å overbevise Iran.

Gates kommenterte situasjonen etter at vestlige ledere forlangte at IAEA får tilgang på det nye anlegget for anrikning av uran som Iran bygger.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling