Militærbasen i hjertet av en potensiell krig: - Syria kan bli en krigsarena for en ny konflikt

Det har vært en eskalering av konfliktnivået mellom Israel og Iran i Syria.

T-4: Satelittbilde av militærbasen T-4. Her skal iranske styrker ha blitt angrepet av et israelsk rakettangrep i april. Foto: Google Earth / Skjermdump
T-4: Satelittbilde av militærbasen T-4. Her skal iranske styrker ha blitt angrepet av et israelsk rakettangrep i april. Foto: Google Earth / Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Syria ligger militærbasen T-4 i ingenmannsland, omringet av ørken. Basens avsidesliggende plassering har skjermet den fra mye av volden som har herjet i Syria.

Basen er i nå fokus av en fremvoksende, potensielt katastrofal krig. Ikke en krig bekjempet av det syriske regimet og deres fiender, men en krig mellom Iran og Israel, skriver The Guardian.

Bevis på en direkte konfrontasjon Iran skal ha etablert et militært fotfeste på T-4. Ifølge israelske tjenestemenn skal iranske droner som blir brukt over Syria, ta av fra denne basen.

Den britiske avisa skriver at satelittbilder fra april viser hva som er antatt å være skader etter et israelsk rakettangrep på iranske styrker stasjonert på T-4. Dette skal være bevis på en direkte konfrontasjon mellom de to landene.

Bildene skal vise den smadrede fronten av en flyhangar av metall.

- Sjansene for at det eskalerer til full militær konflikt i Syria er høyere enn noensinne, sier Israels tidligere etterretningssjef Amos Yaflin til The Guardian.

Brudd på atomavtalenIsraels statsminister, Benjamin Netanyahu, har lenge ønsket å diskreditere Teheran, som han kaller et «terroristregime».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer