Militære skarpskyttere skjøt i stykker smuglernes båtmotorer

Det britiske marinefartøyet HMS «Argyll» patruljerer Atlanterhavet på jakt etter kokainsmuglere.

STANSET: De to smuglerne ligger framoverlent med begge hendene på dekket etter at skarpskyttere har ødelagt alle de tre motorene deres under båtjakten. Båten var lastet med 215 kilo kokain. Foto: US Southern Command
STANSET: De to smuglerne ligger framoverlent med begge hendene på dekket etter at skarpskyttere har ødelagt alle de tre motorene deres under båtjakten. Båten var lastet med 215 kilo kokain. Foto: US Southern Command Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske fregatten, som tidligere har vært brukt i militære operasjoner, er nå satt inn i kampen mot narkotika.

Skipet har patruljert Atlanterhavet i seks måneder, og har så langt stanset 1900 kilo kokain, narkotika med en gateverdi i Norge på minst halvannen milliard kroner - utblandet adskillig mer.

23. november tok skipet opp jakten på narkosmuglere i en åpen speedbåt. Og selv om båten kunne kjøre fra krigsskipet, hadde den ingenting å stille opp med mot båtens kamphelikopter, en Lynx.

Lempet lasten i havet Skarpskyttere om bord i helikopteret skjøt i stykker de tre påhengsmotorene, og speedbåten ble liggende å flyte hjelpeløse på havet.

- Jeg måtte jobbe hardt for å holde helikopteret i rett posisjon for sniper-teamet, sier helikopterpiloten Jonny Hamlyn ifølge Sky News.

Smuglerne prøvde å kvitte seg med bevismateriale ved å dumpe lasten - 215 kilo kokain - i havet, men de ble plukket opp av fregsttmannskapene. De to ombord ble arrestert.

Paul Hammond, øverste befal på HMS «Argyll», sier at det er uvurderlig å ha et kampskip i jakten på smuglere til havs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer