Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Militæret i Australia rystes av sexskandale

Kadett skal ha filmet en medsoldat og distribuert det.

SKAL HA RESPEKT: Australias statsminister Julia Gillard, har i forbindelse med denne saken uttalt at kvinnelige medlemmer av forsvaret skal behandles med respekt. Her fra en tidligere pressekonferanse. Foto: SCANPIX/AP Photo/Richard Drew
SKAL HA RESPEKT: Australias statsminister Julia Gillard, har i forbindelse med denne saken uttalt at kvinnelige medlemmer av forsvaret skal behandles med respekt. Her fra en tidligere pressekonferanse. Foto: SCANPIX/AP Photo/Richard Drew Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinnelig kadett (18) i det australske militæret beskylder en kollega for å ha filmet da de hadde sex, og distribuert filmen til venner.

Hun fortalte at hun samtykket til sex med en som også ar førsteårskadett ved Australian Defence Force Academy i Canberra, men at hun ikke ante at det ble filmet før noen militære etterforskere konfronterte henne med det.

- Verden raste sammen
- Da jeg hørte om filmen og bildene så var det som om hele verden raste rundt meg, sier den kvinnelige kadetten.

Filmen ble spredt via Skype til seks andre kadetter, som satt i et rom og kunne følge med under akten. Bilder skal også ha sirkulert på akademiet.

- Saken blir tatt svært alvorlig. Påstanden blir etterforsket av politiet og forsvaret, sier Australias forsvarsminister, Stephen Smith i følge Sky News.

- Må få ha verdighet
Statsministeren i Australia har også kommet med en uttalelse i forbindelse med saken.

- De kvinnelige medlemmene av vårt forsvar skal bli behandlet med respekt. De skal slippe at deres tillit blir misbrukt og at deres verdighet blir tatt fra dem, sa Julia Gillard, Australias statsminister.

Denne skandalen føyer seg inn i en rekke for det australske militæret.

I løpet av den siste måneden har det kommet anklager om narkotikasmugling, rasisme, alkoholmisbruk og «en grov seksuell kultur» mot forskjellige deler av militæret.

ALVORLIG SAK: Den australske forsvarsministeren Stephen Smith sier at de tar saken svært alvorlig. Foto: Scanpix/AFP PHOTO / Krystle WRIGHT
ALVORLIG SAK: Den australske forsvarsministeren Stephen Smith sier at de tar saken svært alvorlig. Foto: Scanpix/AFP PHOTO / Krystle WRIGHT Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media