- Militæret reddet livet til guttene

Svenske jegere tatt for å være militssoldater i Tunisia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge lederen for reisegruppen ble svenskene reddet av soldater.

- Militæret reddet livet på guttene, sier Erik Eckhardt i selskapet Svenska jaktresor til nyhetsbyrået TT.

De i alt ni svenskene var i ferd med å bli banket opp av en folkemengde da soldater grep inn. I tillegg til å ha blitt mishandlet, ble de frastjålet lommebøkene sine.

Det var først uklart hvem som sto bak angrepet, men etter hvert er det kommet fram at medlemmer av et borgervern trodde svenskene var militsmenn.

Svenskene har vært i Tunisia for å jakte på villsvin. De skulle reist tilbake til Sverige med et fly som ble innstilt og var derfor på vei tilbake til byen i drosje for å ta inn på et hotell. De lurer nå på om noen av drosjesjåførene som så svenskenes våpenvesker, kan ha varslet borgervernet.

Også et norsk jaktlag på tolv personer har opplevd uroen i Tunisia på nært hold de siste dagene, men det kom seg søndag hjem til Norge.

- Det var tusenvis av mennesker utenfor flyplassen, folk som ville reise av gårde, men vi klarte å komme oss med flyet, forteller reiseleder Lars-Even Gangnæs til NTB.

Han uttalte i helgen at betjeningen på hotellet deres hadde jernrør og køller tilgjengelig for å kunne forsvare seg mot et angrep.

(NTB)