<strong>FLYULYKKE:</strong> Et militærfly har styrtet i et boligområde i Indonesia. Foto: AFP/MUHAMMAD ZULFAN DALIMUNTHE
FLYULYKKE: Et militærfly har styrtet i et boligområde i Indonesia. Foto: AFP/MUHAMMAD ZULFAN DALIMUNTHE Vis mer

- Militærfly har krasjet inn i hotell og flere hus

Minst 30 skal være omkommet i Indonesia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et militært transportfly har styrtet i et boligområde i byen Medan i Indonesia, opplyser det indonesiske militæret.

Herkules-flyet krasjet inn i to bolighus og en bil, ifølge lokale medier.

Minst 30 personer mistet livet i ulykken, melder 9news.au.com.  Ifølge NTB skal det militære transportflyet ha styrtet inn i et hotell og flere andre hus i byen Medan på den indonesiske øya Sumatra. Det er redningstjenesten som opplyser dette.

- Ifølge de siste opplysningene vi har, er minst 30 døde. Antallet har gått opp, sier Hisar Turnip, talsmann for Indonesias søk- og redningstjeneste.

Begynte å brenne Det er foreløpig ikke klart hvor mange av de døde som befant seg i flyet, og hvor mange som var på bakken.

Flyet begynte å brenne da det traff bakken. Bilder på sosiale medier viser hvordan en stor folkemengde stimlet sammen rundt det brennende flyvraket mens ambulanser og brannbiler forsøker å hjelpe skadde og slukke brannen.

Tykk svart røyk ligger over krasjstedet, og flere hus i nærheten har også fått skader, ifølge lokale medier.

Årsaken til styrtet er foreløpig ikke kjent.

Rett etter take off Ifølge BBC skal herkulesflyet ha hatt 12 besetningsmedlemmer om bord. Nyhetsbyrået AP sier det er usikkert hvor mange passasjerer som var om bord i flyet.

Ulykken skal ha skjedd kort tid etter at flyet tok av fra flyplassen i Medan.

Medan er med sine 3,4 millioner innbyggere den tredje mest folkerike byen i Indonesia etter hovedstaden Jakarta og Surabaya.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer