Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Militærfly med over 100 om bord savnet i Myanmar - vrakrester funnet i havet

Forsvant fra radaren.

SAVNET: Det var et transportfly av typen dette Shaanxi Y-8 tilhørende flyvåpenet i Myanmar, som forsvant onsdag. Foto: Wikimedia Commons
SAVNET: Det var et transportfly av typen dette Shaanxi Y-8 tilhørende flyvåpenet i Myanmar, som forsvant onsdag. Foto: Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er fryktet at et myanmarsk militærfly med over 100 personer om bord har styrtet etter at det ble meldt savnet onsdag ettermiddag norsk tid, ifølge nyhetsbyrået AFP.

En talsperson for myndighetene opplyser ifølge AFP at vrakrester av flyet har blitt funnet i Andamanhavet sør i landet.

Flyet forsvant fra radar mellom byene Myeik og Yangon. Lokale medier melder at det var 105 passasjerer i tillegg til 11 besetningsmedlemmer om bord, ifølge AFP. Nyhetsbyrået Reuters opererer imidlertid med at det var 105 personer om bord.

For å gjøre forvirringen komplett, sier forsvaret i landet at det var 90 passasjerer og 14 besetningsmedlemmer ombord på transportflyet.

Blant passasjerene var det både soldater og slektninger av militært personell som er utplassert i kystregionen.

- Vi tror det var teknisk svikt. Været er fint her, sier kilden til nyhetsbyrået AFP.

Myndighetene har igangsatt en lete- og redningsaksjon etter at kommunikasjonen med flyet plutselig ble brutt idet det fløy over Andamanhavet.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!