Militærfly styrtet i Algerie: 257 bekreftet døde

Dødstallene fortsetter å stige etter at et militærfly styrtet i Algerie.

STYRTET: Myndighetene frykter at «mange er døde» etter at et militærfly styrtet i Algerie, melder lokale medier ifølge BBC. Over 100 personer skal ha vært om bord i flyet, som er et russisk-produsert Iljushin Il-78, melder Reuters. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 257 personer mistet livet da et militært transportfly styrtet i Algerie onsdag morgen, opplyser landets myndigheter.

Det er forsvarsdepartementet i Algerie som bekrefter at at 247 passasjerer og 10 medlemmer av besetningen mistet livet. De fleste omkomne er soldater og deres familiemedlemmer, skriver NTB.

En talsmann for sivilforsvaret opplyser til nyhetsbyrået AP at noen har overlevd styrten, men han sier ikke hvor mange det er snakk om.

Flyet, som er et russiskprodusert Iljushin Il-76 tilhørende det algeriske forsvaret, styrtet like etter avgang fra flybasen Boufarik i Algerie, melder al-Jazeera. Boufarik ligger mindre enn tre mil utenfor hovedstaden Alger.

Bilder fra stedet viser en lang rekke med likposer, som ligger på bakken ved siden av vraket av militærflyet.

- Vi så lik … Det var en katastrofe. Vi var redd flyet skulle eksplodere. Vi dekket over noen av likene, og slukket noen branner, sier en mann som deltok i redningsarbeidet til nyhetskanalen Ennahar, ifølge CNN.

De første meldingene gikk ut på at 105 personer hadde mistet livet. Men det algeriske forsvarsdepartementet oppjusterte siden antall døde til 181. Ved 13-tida ble dødstallet nok en gang oppjustert, til 257 omkomne, ifølge statlig algerisk TV, melder nyhetsbyrået Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer