Militærfly styrtet i Sevilla

Minst åtte personer døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flyet som styrtet er av typen A400M, som ifølge den spanske avisa El Pais er verdens største propellfly.

De første beskjedene gikk ut på at det var seks eller sju personer om bord, men dette tallet ble oppjustert av den spanske statsministeren, Mariano Rajoy, som sier at mellom åtte og ti personer var i flyet da ulykken inntraff.

Det ble også sagt at alle skal ha mistet livet, men den spanske avisa El Pais melder nå at to skal ha overlevd og blitt sendt til sykehus med alvorlige skader.

Én av passasjerene er heller ikke redegjort for.

Krasjet etter kort tid - Våre tanker går til ofrene og familiene deres. Vi kondolerer. De var våre landsmenn. Nå vil vi bidra med det vi kan for å hjelpe de berørte, sier han.

Flyet skal ha krasjet kort tid etter at det tok av fra flyplassen San Pablo de Sevilla, hvor denne flytypen også er produsert, ifølge flystedet AIRheads.

«Bilder fra åstedet gir ikke mye rom for håp», skriver flynettstedet.

Bilder og videoer som figurerer på sosiale medier viser store mengder svart røyk fra krasjstedet.

- Flyet styrtet en mil nord for Sevilla flyplass i et ubebodd område, sier en talsmann for den regionale redningstjenesten.

- Testtur Sky News skriver at flyet skal ha vært ute på en testtur flyplassen. Det var også herfra at A400M unnagjorde sin jomfrutur i 2009.

Det samme skriver ABC de Sevilla. De melder også at mannskapet om bord skal ha kontaktet bakkekontrollen om en teknisk feil like etter at de tok av.

KRASJET: Flyet skal ha krasjet kort tid etter at det tok av fra flyplassen San Pablo de Sevilla, hvor denne flytypen også er produsert, ifølge flystedet AIRheads. Foto: Brannvesenet i Sevilla
KRASJET: Flyet skal ha krasjet kort tid etter at det tok av fra flyplassen San Pablo de Sevilla, hvor denne flytypen også er produsert, ifølge flystedet AIRheads. Foto: Brannvesenet i Sevilla Vis mer
ULYKKESFLYET: Airbus A440M-fly av samme typen som det som har krasjet utenfor Sevilla. Foto: EPA/AIRBUS / HANDOUT / NTB SCANPIX
ULYKKESFLYET: Airbus A440M-fly av samme typen som det som har krasjet utenfor Sevilla. Foto: EPA/AIRBUS / HANDOUT / NTB SCANPIX Vis mer