TENNER LYS: Foran lokalene til fjernsynsstasjonen TVN har folk samlet seg og tent lys for de som er savnet etter ulykken. Foto: Scanpix/EPA/Ariel Marinkovic
TENNER LYS: Foran lokalene til fjernsynsstasjonen TVN har folk samlet seg og tent lys for de som er savnet etter ulykken. Foto: Scanpix/EPA/Ariel MarinkovicVis mer

Militærfly styrtet utenfor Chile

21 personer fryktes omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge forsvarsminister Andres Allamand prøvde flyet å landet to ganger før det forsvant ved Juan Fernandez-øyene.

- Da det nærmet seg øya, forsvant radiokontakten med flyet, heter det i en uttalelse fra militæret.

Ifølge ordføreren på Juan Fernandez-øyene er det funnet vrakrester i havet, inkludert passasjerers eiendeler. Ordfører Leopold Gonzalez sier til den statlige fjernsynskanalen TVN at vrakrestene er funnet rundt en kilometer fra rullebanen på øya. Opplysningene er ikke bekreftet av forsvaret, og en talsperson for redningsmannskapene sier de ikke har funnet noe.

Flygeleder Felipe Paredes sier han så flyet slite med å lande i hard vind.

- Da flyet ble blåst ut av kurs av vinden, klarte det å komme seg opp igjen, sier han, men forklarer at han så mistet flyet av syne.

TVN opplyser at fem personer fra kanalen var om bord. De skulle etter planen lage et innslag om gjenoppbyggingsarbeidet på øyene etter jordskjelvet og tsunamien som rammet i fjor.

Natt til lørdag samlet sørgende seg utenfor kanalens hovedkontor i Santiago for å tenne lys for ofrene.

- Jeg føler med de pårørende til de 21 passasjerene i frykten og usikkerheten de må føle, sier president Sebastian Pinera.

- Dette er et hardt slag for landet vår.

(NTB)