Militærjuntaen åpner for hjelp utenfra

17 dager etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Først i dag, 17 dager etter at syklonen Nargis tok livet av over 100 000 mennesker, erklærte militærjuntaen i Burma nasjonal landesorg, skriver BBC News.

Følger Kina

Landesorgen blir erklært rett etter at regimets nærmeste allierte, Kina, innførte landesorg etter jordskjelvet i Sichuan. Rapporter vitner om at kineserne prioriterer hjelpearbeidet i en langt større grad enn sine burmesiske kolleger.

Analytikere tror innføringen av landesorgen kan tyde på at juntaen nå begynner å ta inn over seg katastrofens virkelige omfang, og at dette signaliserer større mottakelighet for hjelp utenfra.

Tidligere i dag, på et hastemøte i Sammenslutningen av sørøstasiatiske stater (Asean), gikk juntaen med på la organisasjonen koordinere nødhjelp til landet, og har også invitert til en giverkonferanse i Rangoon mot slutten av uka.

Har holdt stengt

Harmen mot de burmesiske myndighetene har vært stor i etterkant av syklonen 2. juni, først og fremst fordi juntaen har hindret internasjonale hjelpearbeidere i å dra inn i de trengende områdene.

Men nå åpnes landet, i det minste for hjelpearbeidere fra Asean-land, etter hastemøtet i Singapore.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer