Militærjuntaen i Burma ville kjøpe Manchester United

Hadde satt av penger nok til å sikre aksjemajoriteten i verdens største klubb.

HIGH FIVE: Vidic, Fletcher, Anderson, Carrick og Ferdinand kunne nå alle vært eid av juntaen i Burma. Foto: EPA/Scanpix
HIGH FIVE: Vidic, Fletcher, Anderson, Carrick og Ferdinand kunne nå alle vært eid av juntaen i Burma. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2008 og mot årsskiftet 2008/2009 ble general Than Shwe og resten av militærdiktaturet i Burma skarpt kritisert av verdenssamfunnet, for sin håndtering av ødeleggelsene forårsaket av syklonen Nargis.

Samtidig som nødhjelpsbehovet var skrikende, viser et diplomatnotat lekket gjennom Wikileaks at juntaen vurderte å bruke omkring seks milliarder kroner på å by på Manchester United.

Er United-fan Than Shwe er selv United-fan, ifølge The Guardian, men det skal ha vært generalens barnebarn som først lanserte ideen.

Regimet skal så ha sett på et mulig United-bud som den perfekte måten å få folks oppmerksomhet vekk fra de prekære manglene på selv de mest grunnleggende behov og rettigheter folk i Burma levde under.

Than Shwe konkluderte til slutt selv med at det «ikke ville se bra ut» om regimet la inn et bud på United.

I stedet, ifølge The Guardian, bestemte han at det skulle grunnlegges en ny fotballiga i landet.

Samtidig ville de seks milliardene tilgjengelig for å kjøpe United også dekket behovet for mat og husly for hele Burmas befolkning i tre år etter Nargis slo inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer