MYE TRAFIKK: Feltøvelsen under Trident Juncture er ferdig. Søndag og i dagene fremover vil det være mye militær trafikk, og det må påregnes forsinkelser, advarer Vegvesenet. Foto: Scanpix
MYE TRAFIKK: Feltøvelsen under Trident Juncture er ferdig. Søndag og i dagene fremover vil det være mye militær trafikk, og det må påregnes forsinkelser, advarer Vegvesenet. Foto: ScanpixVis mer

Militærkolonner flere steder i Trøndelag: - Forventer forsinkelser

Feltøvelsen under Trident Juncture er ferdig. Søndag og i dagene fremover vil det være mye militær trafikk, og det må påregnes forsinkelser, advarer Vegvesenet.

Søndag er militærkolonnene hovedsakelig konsentrert i Trøndelag-regionen. Blant annet kjører fire kolonner fylkesvei 30 Røros-Støren og E6 Støren - Fiborgtangen mellom 12.15 og 17.45 på ettermiddagen. Den største gruppen på ti kolonner skal fra Røros til Fiborgtangen mellom 7 og 19.01, viser Vegvesenets oversikt.

En kolonne kan bestå av inntil tolv kjøretøy, og farten kan være lavere enn tillatt hastighet. Militære kolonner har også et annet kjøremønster enn annen trafikk.

- Statens vegvesen ber trafikantene være ekstra oppmerksomme, vise hensyn, og beregne litt ekstra kjøretid på de aktuelle veiene i de aktuelle tidsrommene, skriver de i en trafikkmelding.

Både søndag og de neste dagene framover vil det være mye militær trafikk fra øvingsområdene og tilbake til oppsamlingsområdene. Deretter skal personell, materiell og kjøretøy transporteres ut av landet på de samme veiene og på samme måte som de kom inn - i militære kolonner.

Forskjellen fra inn-transporten er at ut-transporten skal skje på kortere tid.

Det må likevel forventes forsinkelser, og i perioder store forsinkelser på det aktuelle vegnettet ut november måned som følge av dette, skriver Vegvesenet.

- Vi anbefaler at man velger E6 Gudbrandsdalen fram til 15. november dersom man skal kjøre Oslo - Trondheim, skriver de videre.