Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Militærlege skjøt vilt med to håndvåpen

Malik Nadal Hasan (40) blir utpekt som den skyldige - var blitt kommandert til Irak.

 STØRSTE MILITÆRBASE I USA:  En ambulanse på vei inn hovedporten til Fort Hood. 12 ble drept og 31 såret. Foto: AP/SCANPIX.
STØRSTE MILITÆRBASE I USA: En ambulanse på vei inn hovedporten til Fort Hood. 12 ble drept og 31 såret. Foto: AP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Den 40 år gamle militærlegen og psykiateren  Nadal Malik Hasan blir av flere militære kilder utpekt som eneansvarlig for massakren i USAs største militærleir i Fort Hood i Texas.

Fort Hood har om lag 30 000 ansatte og 35 000 soldater som til en hver tid er på vei til eller fra tjeneste i Afghanistan og Irak.

Med to håndvåpen fyrte han løs inne i et senter der soldater går gjennom siste klarering for å reise til Irak og Afghanistan.
Ti soldater og en politimann ble drept før Nadal Malik Hasan selv ble drept av styrker som rykket inn. 31 personer ble skadd.

To andre soldater som ble anholdt inne på militærområdet like etter massakren, er løslatt, opplyste en talsmann for militærbasen ved 01.30-tiden norsk tid.

Ville ikke til Irak
Texas-senator Kay Bailey Hutchinson fortalte til Fox News i natt at Nadal Malik Hasan, som hadde majors grad fra mai i år,  var beordret til tjeneste i Irak, og hadde han hadde vært svært motvillig til denne beordingen siden den kom.
Senatoren refererte til militære kilder hun hadde vært i kontakt med.

Hasan ble uteksaminert som lege ved det militære universitetet i Bethesda i Maryland i 2003 med osteopati som spesialfelt.
Tidligere i år var han også ferdig utdannet som psykiater med med katastrofesituasjoner som hovedfelt.

Ifølge ABC News begynte Hasan å skyte vilt inne i et medisinsk senter for soldater som skulle til Irak en av de aller første dagene.
De skulle gjennomgå en siste medisinsk sjekk før avreise.

 VILLE IKKE TIL IRAK:  Major. lege og psykiater Malik Nadal Hasan  er utpekt som mannen som skjøt og drepte ti soldater og en politimann. Han skal ha motsatt seg å bli beordret til tjeneste i Irak for det amerikanske forsvaret. Foto: AFP/Center for the Study of Traumatic Stress/SCANPIX.
VILLE IKKE TIL IRAK: Major. lege og psykiater Malik Nadal Hasan er utpekt som mannen som skjøt og drepte ti soldater og en politimann. Han skal ha motsatt seg å bli beordret til tjeneste i Irak for det amerikanske forsvaret. Foto: AFP/Center for the Study of Traumatic Stress/SCANPIX. Vis mer

Det er ennå ikke klart om Hasan skulle reist sammen med soldat-kollegene han drepte.

Militære myndigheter satte i natt i gang med å sjekke om Nadal Malik Hasan har byttet navn før han vervet seg i det amerikanske forsvaret.

Seinest i fjor skjøt og drepte en soldat en offiser inne i leiren før han tok sitt eget liv.

Det har vært en rekke alvorlige episoder på Fort Hood de siste årene, og leiren har den høyeste selvmordsraten av alle militærforlegninger til USA, melder flere amerikanske medier i natt.

Sjefen på Fort Hood, generalløytnant Bob Cone, hadde tillyst en rpessekonferanse til klokka 01 norsk tid, men klokka 02 opplyste en militær talsmann at denne pressekonefransen foreløpig er avlyst.
 

 BARNET PÅ INNSIDEN:  Sersjant Anthony Sills forsøker å trøste kona etter at massakren ble kjent. Begge jobber i den gigantiske miltærleiren med 65 000 mennesker og var utenfor porten da leiren ble stengt. De er engstelige for hva som kan ha skjedd med deres tre år gamle sønn, som er i en barnehage inne i leiren. Foto: AP/SCANPIX.
BARNET PÅ INNSIDEN: Sersjant Anthony Sills forsøker å trøste kona etter at massakren ble kjent. Begge jobber i den gigantiske miltærleiren med 65 000 mennesker og var utenfor porten da leiren ble stengt. De er engstelige for hva som kan ha skjedd med deres tre år gamle sønn, som er i en barnehage inne i leiren. Foto: AP/SCANPIX. Vis mer
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media