MILITÆRØVELSE: Sør-Korea og USA startet en mlitærøvelse i natt norsk tid. Det vil øke spenningen mellom Nord og Sør, ifølge Nord-Korea. Her skyter en sør-koreansk tank røykbomber under en tidligere øvelse. Foto: Jung Yeon-Je/AFP/Scanpix
MILITÆRØVELSE: Sør-Korea og USA startet en mlitærøvelse i natt norsk tid. Det vil øke spenningen mellom Nord og Sør, ifølge Nord-Korea. Her skyter en sør-koreansk tank røykbomber under en tidligere øvelse. Foto: Jung Yeon-Je/AFP/ScanpixVis mer

Militærøvelse øker spenningen på Korea-halvøya

Nord-Korea hevder at militærøvelsen Sør-Korea og USA innledet i dag, kan utløse den verste krisen noensinne på Koreahalvøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Koreahalvøya står overfor sin verste krise noensinne. Enhver form for ulykker kan utløse full krig, skriver det nordkoreanske kommunistpartiets avis Rodong Sinmun på lederplass.

USA og Sør-Korea samarbeider årlig om militærøvelser, og årets øvelse har fått navnet Ulchi Freedom Guardian.

Titusenvis av soldater deltar i øvelsen som ble innledet tirsdag. Begge land betegner den som defensiv, noe ledelsen i Pyongyang er sterkt uenig i. I deres øyne trenes det for å invadere Nord-Korea.

De forsøker å bygge opp kapasitet til å angripe nordkoreanske atomanlegg og rakettbaser, hevder Rodong Sinmun.

- Vårt forsvar og folket kommer ikke til å sitte stille og se på at amerikanske imperialister mobiliserer massive militære styrker og truer våre suverene rettigheter, heter det i avisens lederartikkel.

(NTB)