Militærøvelse skremte befolkningen

Ingen var informert om at militæret skulle avholde øvelse midt i Notodden torsdag kveld.

ØVELSE: Heimevernet har avholdt øvelse her i Hydroparken i Notodden flere ganger tidligere. Da har kommunen informert om øvelsen i forkant. Men militærøvelsen som ble avholdt her torsdag kveld, hadde ingen blitt informert om før den plutselig var i gang. Foto: Marianne Løvland / NTB
ØVELSE: Heimevernet har avholdt øvelse her i Hydroparken i Notodden flere ganger tidligere. Da har kommunen informert om øvelsen i forkant. Men militærøvelsen som ble avholdt her torsdag kveld, hadde ingen blitt informert om før den plutselig var i gang. Foto: Marianne Løvland / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag kveld var det militærøvelse i Notodden, uten at lokalbefolkningen var informert.

- Dette var en virkelig vond opplevelse. Jeg var livredd, sier ei 16 år gammel jente til lokalavisa Telen.

Politiet Sør-Øst skrev i går på Twitter at Forsvaret avholder øvelse i Hydroparken, Notodden. I øvelsen ble det benyttet helikopter.

Ringte politiet

«Politiet har mottatt flere henvendelser fra publikum, men dette dreier seg bare om en øvelse.», skrev politiet.

Klokka 01:14 skrev politiet at øvelsen var avsluttet.

Flere var blitt livredde da det smalt, ifølge lokalavisa. Ei jente trekker fram at tida vi lever i, med Russlands invasjon i Ukraina, har gjort folk ekstra skvetne. Hun understreker også at det bor flere flyktninger på Notodden, som er ekstra sårbare for slike lyder.

«Hva med å informere befolkningen minimum 24 timer før en øvelse «midt» i en by på kveldstid når det innebærer skyting og helikoptre?», spør en twitterbruker.

RISTET: To jordskjelv inntraff akkurat da et parlamentsmedlem holdt innlegg om jordskjelv ved parlamentet i Lichtenstein. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Skjønner det godt

Ordfører Gry Fuglestveit skjønner godt at folk ble redde, men har en enkel forklaring på hvorfor kommunen ikke gikk ut med informasjon om øvelsen i forkant: Kommunen hadde ikke fått noe beskjed om øvelsen. Dette skriver lokalavisa Telen.

- Hvorfor vi ikke har blitt informert, vil nå ledelsen innen beredskap finne ut av. Jeg har full forståelse for at folk reagerer, og jeg som kommunens øverste leder skulle naturligvis vært informert om dette, sier Fuglestveit til avisa.

Talsmann i Forsvarets operative tjeneste, Johnny Karlsen, beklaget at folk ble skremt på Notodden.

Til helga skal det være flyshow på Notodden, og da vil det også bli flystøy, minner ordføreren om.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer