Corona

Militærparade vekker oppsikt

Til tross for at Nord-Korea hevder å ikke ha hatt et eneste coronatilfelle, ble pandemien tilsynelatende viet ekstra oppmerksomhet i en militærparade.

SKAPER REAKSJONER: Denne seksjonen under Nord-Koreas militærparade vekker oppsikt. Video: AP. Musikk: Epidemic Sound Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hvert eneste år markerer Nord-Korea grunnlovsdagen med en stor militærparade. Ifølge Korea-eksperter var det en påfallende slank Jong-un som møtte folket ved Kim Il-sung-plassen i hovedstaden Pyongyang torsdag.

- Det er slående hvor mye friskere Kim Jong-un ser ut på disse bildene. Det finnes mange teorier rundt hva som foregår, men han ser unektelig sunnere ut nå enn for noen måneder siden, sier Korea-ekspert Martyn Williams til CNN.

Marsjerte i gassmaske

Det var ikke bare den nordkoranske lederens utseende som stjal oppmerksomheten da kommuniststaten skulle markere sin 73-årsdag.

Bilder tatt av det statelige mediebyrået viser nemlig flere marsjerende soldater, kledd opp i vernedrakter og gassmasker. En hel seksjon av paraden var angivelig viet til dette.

Ifølge BBCs korrespondent kan dette være et tegn på at myndighetene har opprettet en spesialstyrke som skal forhindre spredningen av coronaviruset.

Men til tross for at soldatene gikk i masker, skal ingen av de frammøtte ha hatt på seg munnbind, slik det framkommer i bilder og video distribuert av statlig media.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer