Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Militærparade?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I anledning av at Akershus festning er 700 år, vil Hæren markere jubileet med en militærparade på Karl Johans gate i Oslo. Hæren ønsker å vise fram hva de har av moderne utstyr, og legger ikke skjul på at det ligger et element av egenreklame i opplegget.
  • Forsvaret har legitime oppgaver i det norske samfunn, og vi skjønner godt at man kan ha ønsker om å vise fram det man har og det man kan. Men Karl Johans gate har ingen tradisjon som paradegate av denne typen. Snarere tvert imot: Nordmenn flest forbinder Karl Johans gate med barnetog, flagg og høyst sivile hurra for frihet og fedreland. Militærparader er noe man har i land vi ikke bør sammenliknes med. Vil Hæren absolutt ha parade i forbindelse med 700-årsjubileet for festningen, kan jo soldatene iføre seg utstyr og våpen fra 1299. De vil nok virke mindre provoserende enn stridsvogner og stormpanservogner på hele landets 17. mai-gate.