Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Militærpiloter satt på bakken etter denne flyturen

- Uanstendig, sier det amerikanske marinekorpset.

POTENT KUNSTVERK: Det som fra bakken kanskje ville framstå som en helt vanlig flytur, framsto på en helt annen måte for flyentusiaster som fulgte flyturen på nettet. Foto: Twitter
POTENT KUNSTVERK: Det som fra bakken kanskje ville framstå som en helt vanlig flytur, framsto på en helt annen måte for flyentusiaster som fulgte flyturen på nettet. Foto: Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Der det en del år tilbake var svært vanskelig å følge en flyging direkte uten å ha tilgang til et kontrolltårn et eller annet sted, kan nå alle med tilgang til Internett følge flere tusen flyginger hver dag på ved hjelp av en rekke nettsider og programmer.

Man kan følge flyene fra de tar av og til de lander, og man kan også få streket også en linje over flyenes bevegelser i lufta. Noe som igjen gir uante muligheter for morsomheter.

Himmelsk penis

En mulighet som mannskapet på et fly tilknyttet det amerikanske marinekorpset benyttet seg av 23. oktober i år.

Da tvitret Twitter-kontoen Aircraft Spots:

«Noen må snakke med mannskapet på US Navy T-34 C SHUTR91 fra MCAS Miramar».

Meldingen var etterfulgt av to lattersmileyer, noe som er til å forstå. For det vedlagte bildet overlot svært lite til fantasien. Pilotene på flyet hadde helt åpenbart forsøkt, og fått til, å fly i mønster som gjorde at de «tegnet fram» en penis.

En rekke beundrere roste pilotene på Twitter:

«Kirurgisk», skrev en. «Å ha et øye for detaljer er kritisk i maritim luftfart», skrev en annen.

Men ikke alle lot seg imponere.

Etterforsker penisen

«Et T-34 fly tilknyttet Marine Fighter Attack Training Squadron 101, 3rd Marine Aircraft Wing, fløy et irregulert mønster som så ut som et fallosbilde over Saltonsjøen», skrev det amerikanske marinekorpset i en pressemelding, ifølge Marine Corps Times.

De la til at en etterforskning var underveis for «å avdekke fakta og omstendigheter rundt hendelsen».

«Mannskapenes kommandokjede er forpliktet til å opprettholde et profesjonelt, verdig og respektfullt miljø», skrev de videre.

Etterforskningen er ikke ferdig, men det potente kunstverket på himmelen over Saltonsjøen har allerede fått konsekvenser for de to ansvarlige «kunstnerne».

De er nemlig satt på bakken, ifølge ABC News.

- Mannskapet på T-34C, som blir etterforsket for å fly et mønster som liknet på et uanstendig bilde, flyr ikke i påvente av den pågående etterforskningen, sier talsperson major Josef Patterson.

Patterson legger til at selv om de to for tiden ikke får lov til å fly, så bidrar de med viktig bakkestøtte.

- Disiplinære eller administrative reaksjoner, om noen, vil bli avgjort ved avslutningen av etterforskningen, sier Patterson.

PENIS: Naboer var misfornøyde da julelys-penisen dukket opp på husveggen i Blackpool, England. "Det er en sopp", sa familiefaren før han ble arrestert for ordensforstyrrelsen. Video: Privat Vis mer

- Totalt uakseptabelt

Dette er ikke første gang amerikansk militærpersonell har fått trøbbel for sine «kunstneriske ferdigheter».

I november i fjor ble flere overraskede publikummere møtt med synet av en penisliknende figur på himmelen.

Det viste seg at det var en pilot i den amerikanske marinen, som fløy et fly av typen Boeing EA18G Growler, som var ansvarlig for kunstverket.

Også han hadde nok bare som mål å spre litt munterhet, men han fikk tommelen ned av sine overordnede.

- Flypersonellet vårt holder de aller høyeste standarder, og dette er helt uakseptabelt. Det har null verdi for flytrening, og personene bak holdes ansvarlig, sa talsmann for den amerikanske marinen, Thomas Mills.

Heller ikke alle tilskuerne til opptrinnet syntes det var særlig morsomt. Blant annet sa en mor til nettstedet KREM 2 at hun var opprørt over at hun kanskje blir nødt til å forklare ungene sine hva tegningen liknet på.

Marinen lovet at de ansvarlige ville bli straffet for stuntet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!