- Militært angrep vil være en fatal feil

Iran svarer på Israels trusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Iran svarte i dag på Israels trusler om å bruke makt hvis Iran ikke stopper sitt kjernefysiske program.

- Vi forbereder oss på at de diplomatiske forsøkene på å stoppe Irans kjernefysiske ambisjoner kan feile, sa Israels forsvarsminister Shaul Mofaz lørdag.

Han sa videre at Israel vil ikke under noen omstendigheter akseptere et Iran med kjernefysiske våpen.


- Israel vet godt hvilken fatal feil det vil være å angripe Iran. Dette er bare en barnslig lek fra Israels side, svarte Hamid Reza Asefi, som er talsmann for den iranske forsvarsministeren, i dag.

Advarer Europa

I tillegg kom Iran med klare advarsler til Europa, melder AP:

- Vi advarer Europa mot å velge en annen vei enn dialogens. Hvis det kommer til at vi må straffe noen, vil det også inkludere Europa, sa Asefi.

Samtidig gjentok han at Iran vil fortsette å samarbeide med et internasjonale atomenergi-byrået (IAEA).

ANRIKER URAN: Israel mener de iranske ambisjonene er å skaffe seg kjernefysiske våpen, men Iran hevder de bare er til energiproduksjon. Bildet er fra anlegget i Isfahan, 43 mil sør for Teheran. Foto: Raheb Homavandi/Reuters
ANRIKER URAN: Israel mener de iranske ambisjonene er å skaffe seg kjernefysiske våpen, men Iran hevder de bare er til energiproduksjon. Bildet er fra anlegget i Isfahan, 43 mil sør for Teheran. Foto: Raheb Homavandi/Reuters Vis mer

Europa, USA og Israel har reagert kraftig etter at Iran fjernet seglene som IAEA hadde plassert på det største produksjonsanlegget for anrikelse av uran i Nataz 10. januar. Anlegget er nå tatt i bruk etter et to år langt opphold i produksjonen.

- Ta jødene tilbake

Israel anser Iran for en av de største truslene mot landet, og har sammen med USA anklaget landet for å forsøke å utvikle kjernefysiske våpen.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad har gjentatte ganger verbalt angrepet opprettelsen av staten Israel, og bedt Europa «ta tilbake jødene» og opprette en jødisk stat på europeisk jord.

SVARER PÅ TRUSLENE: - det vil være en fatal feil å angripe Iran, sa Hamid Reza Asefi, som er talsmann for den iranske forsvarsministeren, i dag.
TRUET IRAN: Israels forsvarsminister Shaul Mofaz lørdag.