Militært kjøretøy stanset

25 demonstranter fra Natur og Ungdom tvang et militært kjørtøy til å snu på riksvei 215 ved Rena i Hedmark i morges. Aksjonistene sperrer riksveien i protest mot forsvarets utbygging av et nytt skytefelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første gang publisert 08:58

Aksjonen er ulovlig og politiet kan komme til å fjerne demonstrantene med makt. Foreløpig avventer politiet situasjonen til det kommer en klage fra bilistene eller fra militæret. En bil med flere verneplitige ble stanset og måtte til slutt snu. Bilen returnerte til Rena Leir der bilen kom fra.

- Vi har tenkt å stå her ut arbeidsdagen, sier leder i Natur og Ungdom, Einar Håndlykken til Dagbladet.no. Aksjonistene stilte seg opp over riksveien med banner og plakater like før sju i morges. Alle biler som kommer blir sluppet igjennom.

Nei til skytefelt

Målet for aksjonistene er å stanse militære kjøretøy som skal til forsvarets skytefelt i Rena-området. Til nå har et par hundre biler blitt stanset av aksjonistene. En buss full av heimevernssoldater fikk slippe igjennom fordi soldatene skal på øvelse i Sverige.

- Vi har sendt en bil etter bussen for å sjekke at dette stemmer, sier Håndlykken.

- De siste dagene har det vært flere biler fra forsvaret som har kjørt her, sier Håndlykken, som har støtte fra mange innbyggere i lokalsamfunnet i denne saken.

Alle bilistene får en løpeseddel med informasjon om forsvarets nye skytefelt, som i følge Natur og Ungdom er på 250 kvadratkilometer.

- Området tilsvarer 38 000 fotballbaner, sier Håndlykken.

SPERRER VEIEN: - Vi står her hele arbeidsdagen, sier Einar Håndlykken i Natur og Ungdom til Dagbladet.no