Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Militært transportfly styrtet i USA

Minst fem personer omkom.

STYRTET: Et militært transportfly av typen C-130 Hercules har styrtet i nærheten av en flyplass i Georgia. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et militært transportfly av typen C-130 Hercules har styrtet i nærheten av en flyplass i den amerikanske delstaten Georgia, bekrefter luftforsvaret i USA.

Flyet styrtet ved et veikryss, opplyser nødetatene i Chatham County. Savannah Morning News melder at flyet styrtet i 11.30-tiden lokal tid.

Fem personer omkom
Brannvesenet har publisert et bilde flyets brennende haleparti liggende ved en bilvei, i tillegg til et bilde av krasjstedet. Andre bilder fra krasjstedet viser tykk røyk som stiger opp fra vraket.

Nødetatene er på stedet, og brannvesenet ber folk om å holde seg unna området.

En talsmann for nasjonalgarden i Georgia opplyser at flyet var ute på et treningsoppdrag og hadde minst fem personer om bord. Alle omkom i styrten.

Styrtet under treningsoppdrag
Mary Cogar var på jobb, ikke langt unna krasjstedet, da hun hørte to høye smell.

- Bygningen vår ristet og lysene blinket. Vi hørte et smell fra krasjet, og deretter et høyere smell fra eksplosjonen, sier Cogar til CNN.

Et annet vitne forteller til TV-kanalen at firmaet hans, som ligger nær krasjstedet, håndterer farlige materialer, og at det ville vært en katastrofe hvis flyet krasjet der.

- Det så ærlig talt ut som om han prøvde å unngå å treffe oss, sier han og forklarer at det kunne forårsaket en stor eksplosjon.

Det militære transportflyet fra Puerto Rico styrtet under et treningsoppdrag. Det er ikke kjent hva som forårsaket flystyrten.

FLYSTYRT: Røyk stiger opp i nærheten av stedet der transportflyet fra nasjonalgarden styrtet i nærheten av Savannah i Georgia onsdag. Foto: AP / NTB scanpix
FLYSTYRT: Røyk stiger opp i nærheten av stedet der transportflyet fra nasjonalgarden styrtet i nærheten av Savannah i Georgia onsdag. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media