SKADET I ATTENTAT: Sjefen for flyvåpenet i Zimbabwe, Perence Shiri (nr. tre fra høyre i bildet) ble skadet i et attentat i helga. Foto: AP/SCANPIX
SKADET I ATTENTAT: Sjefen for flyvåpenet i Zimbabwe, Perence Shiri (nr. tre fra høyre i bildet) ble skadet i et attentat i helga. Foto: AP/SCANPIXVis mer

Militærtopp i Zimbabwe skadet i attentat

Skutt i armen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sjefen for flyvåpenet i Zimbabwe, Perence Shiri, har fått skuddskader etter det som ser ut som et drapsforsøk, ifølge lokale medier. Han ble truffet i armen i attentatet, som skjedde i slutten av helga, ifølge BBC News.

Shiri blir beskrevet som en av de mest fryktede personene i Zimbabwes styrker, og er en av president Robert Mugabes nærmeste allierte. Situasjonen hans skal være stabil.

Dette skal være det første attentatet på en person som er så sentralt knyttet til regjeringen.

Tidligere i år ble Shiri beskyldt for å være en av hovedmennene bak en bølge av vold mot tilhengere av opposisjonsleder Morgan Tsvangirai rett før valget. Den regjeringsstøttede militsen terroriserte folk på landsbygda for å få dem til å slutte opp om regjeringspartiet, og flere skal ha blitt drept. Regjeringen har gjentatte ganger nektet for å stå bak dette.

Innenriksminister Kembo Mohadi uttaler til den regjeringskontrollerte avisa Herald at angrepet ønsker å destabilisere landet, melder Reuters.

- Angrepet ser ut til å være en oppbygning av terrorangrep mot høyprofilerte personer, personer i regjeringen og offentlige transportsystemer, sier han.

Shiri ble skutt på vei til gården sin. Han skal ha gått ut av bilen da han ble truffet av et skudd, og er på Harare sykehus.

Shiri er også blitt beskyldt for å stå bak drapene på 20 000 personer i Matabeleland i Zimbabwe på 80-tallet.