Militante hvalfangstmotstandere utlover japanerdusør

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Militante hvalfangstmotstandere utlover en stor dusør til den som kan gi opplysninger om hvor japanske hvalfangere befinner seg.

Paul Watson i organisasjonen Sea Shepherd sier organisasjonen vil betale 25.000 dollar, over 150.000 kroner, i dusør for opplysninger som fører til at de finner japanske hvalfangstskuter i Sørishavet.

- De bruker satellitt-teknologi for å vite hvor vi er, og kommer seg unna, sier Watson på telefon fra et av de to skipene Sea Shepherd har satt inn på japanske hvalfangere.

Watson har tidligere blitt anklaget for å ha brukt voldelige metoder, også mot norske hvalfangstskuter. Han truer med å bruke en rambukk mot japanske skuter, for å tvinge dem til å gi opp hvalfangsten og gå til havn.

Japan planlegger å fange 850 vågehval under sommersesongen på den sørlige halvkule, til tross for det midlertidige fangstforbudet vedtatt av Den internasjonale hvalfangstkommisjonen IWC. Japan mener bestanden av vågehval er stor nok til å tåle en slik beskatning.

(NTB)

SUNKET: PÅ båten Ocean Warrior har Watson malt en oversikt over hvilke hvalfangstbåter organisasjonen Sea Shepherd har sunket. Foto: Epa
SUNKET: PÅ båten Ocean Warrior har Watson malt en oversikt over hvilke hvalfangstbåter organisasjonen Sea Shepherd har sunket. Foto: Epa Vis mer