Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-Militante irakere vender tilbake

Hundrevis av militante irakere har vendt tilbake til hjemlandet for å planlegge større terroraksjoner, sier Paul Bremer, USAs sivile administrator i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med avisen New York Times søndag sier Bremer at det dreier seg om medlemmer av Ansar al-Islam, gruppen som norsk-bosatte mulla Krekar skal ha vært leder for.

Intervjuet med Bremer ble gjort dagen etter at 17 mennesker ble drept da Jordans ambassade i Bagdad ble utsatt for en bilbombe. Han tror at Ansar al-Islam kan ha hjulpet tilhengere av regimet til Saddam Hussein med å lage eksplosivene som ble brukt.

- Etterretning tyder på at Ansar al-Islam planlegger store terrorangrep her. Så lenge vi har et betydelig antall Ansar-terrorister her, tror jeg vi må være ganske oppmerksomme på det faktum at vi kommer til å oppleve mer av dette, sier Bremer til avisen.

Gruppen er blitt beskyldt for å ha tilknytning til Osama bin Laden og terrornettverket al-Qaida. Iraks eks-president Saddam Hussein og hans Baath-parti forfektet i motsetning til Ansar al-Islam et verdslig styresett.

NTB