Militante palestinere overga seg

- Men tikkende bombe i leir sør i Libanon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Annonse

Sju medlemmer av den militante gruppen Fatah al-Islam som de siste ukene har forskanset seg i en flyktningleir nord i Libanon, har overgitt seg, ifølge en leder i Fatah-bevegelsen.

Generalmajor Khaled Aref i Fatah-bevegelsen i Libanon, opplyser at sju av opprørerne i Nahr al-Bared-leiren leverte inn sine våpen og lovet ikke delta i kampene.

Situasjonen i Libanon er svært spent etter flere dagers kamper i og ved to palestinske flyktningleirer i hver sin ende av landet.

Tikkende bombe

Urolighetene ved flyktningleiren Nahr al-Bared nord i Libanon har spredt seg til Ain al-Hilweh, den største palestinske flyktningleiren i Libanon, som ligger sør i landet. 65.000 palestinske flyktninger bor i denne leiren.- Det er en tikkende bombe som kan eksplodere når som helst, sier Abu Motie, medlem av den palestinske bevegelsen Fatah, som ikke må forveksles med den islamistiske gruppen Fatah al-Islam nord i Libanon.

Mange av beboerne i Ain al-Hilweh frykter det verste, pakker det lille de har og flykter fra leiren. De ønsker ikke å havne midt i skuddlinjen mellom libanesiske soldater og palestinske opprørere.

- Kjeltringer

- Vi vil ikke dø på grunn av en liten gjeng med kjeltringer, sier en sint og oppgitt Wafa Amour mens hun sammen med sin søster og deres barn tar seg ut av leiren. Anslagsvis 8.000 palestinere har forlatt Ain al-Hilweh de siste to dagene.

SMALT IGJEN I DAG:  Samtidig som sju militante palestinere overga seg i flyktningleiren Nahr al-Bared nord i Libanon, ble denne bussen sprengt i biter i bydelen Bouchrieh i Libanon. Libanesiske myndigheter mener det er al-Quaida-sympatisører nettopp i denne flyktningelrein som har iscenesatt denne sprengningen. Foto: EPA/Scanpix.
SMALT IGJEN I DAG: Samtidig som sju militante palestinere overga seg i flyktningleiren Nahr al-Bared nord i Libanon, ble denne bussen sprengt i biter i bydelen Bouchrieh i Libanon. Libanesiske myndigheter mener det er al-Quaida-sympatisører nettopp i denne flyktningelrein som har iscenesatt denne sprengningen. Foto: EPA/Scanpix. Vis mer

Situasjonen for palestinerne i Libanon var ille fra før av, og blir bare enda verre dersom kampene fortsetter.

Palestinske flyktninger har få rettigheter i henhold til libanesisk lovverk. De kan ikke ta vanlige jobber, og kan ikke kjøpe eller leie boliger utenfor flyktningleirene.

I nord startet kampene 20. mai da medlemmer av den palestinske islamistiske gruppen Fatah al-Islam angrep libanesiske soldater på en militærpost like utenfor leiren.

I alt 108 mennesker er drept siden da i de mest omfattende kampene i landet siden borgerkrigen, som varte fra 1975 til 1990. (NTB - AP).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer