Militantleder drept på Gazastripen

En leder i den militante gruppen Islamsk hellig krig ble drept da Israel satte i gang et militært angrep mot den palestinske befolkningen på Gazastripen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Livvakten hans ble også drept i angrepet.

Det israelske militæret angrep bilen til Mohammed Khalil, som var Islamsk hellig krigs leder sør på Gazastripen, fra luften. Både Khalil og hans livvakt ble drept det israelske luftangrepet. Fire forbipasserende mennesker ble lettere skadd.

Dette var militærets fjerde forsøk på å drepe den militante palestineren. Det israelske militæret mener Khalil var ansvarlig for flere dødelige terrorangrep.

200 arrestert

Tidligere på dagen ble mer enn 200 aktivister fra Hamas og Islamsk hellig krig arrestert av israelsk politi. Hassan Yousef og Mohammed Ghazal, to fremtredende Hamas-aktivister, var blant de arresterte.

Statsminister Ariel Sharon i Israel sier at alle midler er tillatt for å stoppe de militante palestinerne.

– Vi kommer ikke til å begrense oss i det hele tatt – verken når det gjelder terrorister, terroristorganisasjoner eller deres utstyr og gjemmesteder, kommer det fra Sharon.

Angrep våpenlagre

Israel gikk også til angrep mot palestinske våpenlagre og andre mål på Gazastripen søndag. Minst 20 palestinere ble skadet i de omfattende luftangrepene.

Offensiven fra Israel skjedde etter at ytterliggående palestinere lørdag skjøt nærmere 40 raketter inn i byer sør i Israel. Seks personer ble lettere skadd i angrepet, som var det første fra islamistisk hold siden den israelske tilbaketrekkingen fra Gaza for to uker siden. (ANB-AP)