Milits truer Arafat-regjeringen

Opprørslederen Marwan Barghouti (41) vil ha en ny palestinsk intifadaregjering som inkluderer Hamas. Utspillet er en alvorlig utfordring for president Yassir Arafat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Arafats forhandlere reiste i går hjem tomhendte fra fredsmøter med Bill Clinton i Washington.

Marwan Barghouti regnes som lederen for det pågående palestinske opprøret på Vestbredden. I motsetning til Arafat er han daglig ute i gatene og dirigerer unge steinkastere og medlemmer av den såkalte Tanzim-militsen i sammenstøtene mot israelske styrker. Opprøret har gjort Barghouti til en av de mest populære palestinske lederne.

Korrupsjon

Tidligere har Barghouti, som er leder for Arafats parti Fatah på Vestbredden, bekjempet korrupsjon i det palestinske regimet. Nå utfordrer han hele regimet. Han vil opprette en ny regjering der også den islamistiske Hamas-bevegelsen deltar. Hamas er motstandere av fredsprosessen og mener væpnet kamp og terror er den eneste måten palestinerne kan få slutt på den israelske okkupasjonen. Barghouti kommer også med åpen mistillit til de palestinske forhandlerne som er i Washington.

- Jeg mener intifadaen (opprøret) har skapt en ny basis for fredsprosessen og jeg tror at det politiske lederskapet må ta dette i betraktning. Vi trenger nye delegasjoner, nye forhandlinger, sa Barghouti til utenlandsk presse i Ramallah.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer