Miljøaktivister bestiger operaen i Sydney

Krever en avtale om kamp mot klimaendringer.

BESTEG OPERAEN: Klatrende Greenpeace-aktivister har plassert et banner med oppfordring om en øyeblikkelig klimaavtale på operahuset i Sydney. Foto: REUTERS/SCANPIX
BESTEG OPERAEN: Klatrende Greenpeace-aktivister har plassert et banner med oppfordring om en øyeblikkelig klimaavtale på operahuset i Sydney. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Fem miljøaktivister besteg tirsdag operahuset i Sydney med et banner som krever en avtale om kamp mot klimaendringer.

De fem Greenpeace-aktivistene, tre kvinner og to menn, ble hentet ned av politiet og arrestert etter klatreekspedisjonen på det berømte operahuset. Banneret ble også hentet ned etter to timer.

Det hundre kvadratmeter store banneret bar teksten «Stopp politikken, klimaavtale nå», rettet til politikerne som er samlet til klimatoppmøte i København.

De fem aktivistene risikerer store bøter om de blir siktet for å ha tatt seg inn på fremmed eiendom ulovlig eller påført bygningen skader.

- Det viktigste for oss er å få vårt budskap fram, viktigere enn at noen aktivister blir arrestert, fordi det er en kritisk tid i København, sier Greenpeaces Australia-direktør Linda Selvey.

(NTB)