Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Miljøarbeider (22) siktet i to overfallsvoldtekt-saker

Overfalt russejente i mai og voldtok 18-åring på gangsti i Asker før helga, mener politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 22 år gammel mann fra Asker ble på fredag pågrepet i forbindelse med en overfallsvoldtekt like ved Askerhallen natt til fredag.

I dag ble norsksomalieren også siktet for et lignende voldtektsforsøk, mot ei russejente i Asker for en måned siden. 22-åringen ble i Asker og Bærum tingrett i ettermiddag besluttet varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker med brev- og besøkskontroll.

- Framgangsmåten til gjerningsmannen er langt på vei lik (...) ved overfall i nærheten av Asker sentrum, rundt midnatt. Det har i begge tilfeller vært unge jenter som (...) har vært på vei hjem alene, overfalt bakfra og lagt på magen, heter det i kjennelsen.

- Følsom av narkotygging Jenta i 18-årsalderen som ble voldtatt i forrige uke var på vei hjem til fots like før klokka 01 da hun ifølge politiet ble overfalt på en gangsti i Bleikerveien i Asker. Det skal ikke ha vært noen forutgående kontakt mellom offeret og gjerningsmannen før overgrepet.

I dagens fengslingsmøte hevdet 22-åringen at han tilfeldigvis hadde truffet ei ukjent jente mens han satt ved en skole i nærheten og røyket hasj, og at de to hadde kysset, men ikke hatt sex.

Mulige sædspor på offerets klær forklarer han med at han blir «veldig følsom» av å tygge khat, noe han hadde gjort tidligere på dagen - og at han hadde fått utløsning mens han var påkledd som seinere kan ha smittet over.

Verken politiet eller retten fester lit til forklaringen.

- Han har forklart seg om kontakt med ei jente denne kvelden, men nekter for noen voldtekt eller tvang, sier siktedes forsvarer, advokat Torbjørn Ejenth, til Dagbladet.

Russejente kjempet seg løs Overfallet i mai skjedde da ei 18 år gammel jenta nettopp hadde blitt sluppet av en russebuss på Drengsrud i Asker, ifølge Budstikka.no. Gjerningsmannen  la henne i bakken og skal ha lagt hånda foran munnen hennes, men russejenta klarte å skrike og kjempe seg løs.

Politiet har identifisert den siktede 22-åringen på bilder fra et overvåkningskamera i nærheten i riktig tidsrom, men mannen hevder han ikke har noe med dette voldtektsforsøket å gjøre.

- Han erindrer ikke hvor han var denne dagen, men mener han ikke har hatt noen kontakt med jenta i den første saken, sier advokat Ejenth.

- Grunn til å frykte gjentagelse 22-åringen jobbet fram til pågripelsen som miljøarbeider ved en institusjon i distriktet. Mannen ba i dag om lukkede dører under fengslingsmøtet fordi medieomtale av saken kunne føre til negative konsekvenser for ham og hans ærbarhet, men han fikk ikke rettens medhold.

Retten besluttet å fengsle mannen blant annet på grunn av gjentagelsesfare.

- Han er siktet for forsøk på voldtekt i mai i år og fullbyrdet voldtekt i begynnelsen av juni. Siktedes adferd og forklaringer gir grunn til å frykte for gjentakelse av denne typen straffbare handlinger, skriver tingrettsdommer Mads Magnussen i kjennelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media