ADVARER: Lars Haltbrekken, leder i Norsk Naturvernforbund, er blant de som ikke synes noe om at Ap kan bli blant partiene som åpner for oljeboring i Lofoten.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ADVARER: Lars Haltbrekken, leder i Norsk Naturvernforbund, er blant de som ikke synes noe om at Ap kan bli blant partiene som åpner for oljeboring i Lofoten. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Miljøbevegelsen ber velgerne vende Ap ryggen

Dersom de åpner for oljeleting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom Arbeiderpartiet åpner for oljeleting utenfor Lofoten, må velgerne snu ryggen til partiet, mener miljøbevegelsen.

Arbeiderpartiet vedtar sitt standpunkt på partiets landsmøte i april.

- Valget i høst er veldig enkelt. Det gjelder å holde seg unna Høyre, Frp og Ap, sier Greenpeace-leder Truls Gullowsen til Klassekampen.

Truls Gullowsen mener Arbeiderpartiets troverdighet i miljøspørsmål nå henger i en tynn tråd.

Også flere andre miljøorganisasjoner reagerer med sinne på det som ser ut til å bli et ja til oljeleting utenfor Lofoten fra Arbeiderpartiet.

- Frp, Høyre og Ap er partiene som vil åpne for oljeboring. For folk som setter Lofoten øverst, bør det ikke være noe problem å finne et annet parti, sier Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken til avisa.

- Velgerne må forstå at det man stemmer, får noe å si for utfallet i Lofoten. Dersom Ap går inn for åpning, vil jeg tørre å si det er rart for oljemotstandere å stemme på dem, sier Natur og Ungdom-leder Silje Lundberg.

Arild Hermstad i Fremtiden i våre hender gir følgende råd til miljøbevisste Ap-velgere:

- Hvis miljø er viktig for deg, bør du ikke stemme Ap.

(NTB)