Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Miljøbevegelsen delt om ny politikk

Fornøyd med klimamål og klimafond - etterlyser konkrete tiltak.

 PASSE FORNØYD: Frederic Hauge er nokså fornøyd med ordene, men nå etterlyser han handling. - Histories evaluering av regjeringen kan bli tøff, spår han. Foto: SCANPIX.
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX
PASSE FORNØYD: Frederic Hauge er nokså fornøyd med ordene, men nå etterlyser han handling. - Histories evaluering av regjeringen kan bli tøff, spår han. Foto: SCANPIX. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): MIljøbevegelsen er delt når det gjelder synet på den nye klima- og miljøpolitikken i Soria Moria 2.

- Godt grunnlag
Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet er fornøyd med mye, spesielt det som gjaldt større utslippskutt, omdefineringen av Statens forurensingstilsyn til et Klimadirektorat og vern av natur.

- Ja, de har lagt et godt grunnlag og kommet med en del løfter. Det som nå gjenstår er å komme med konkrete tiltak for å redusere utslipp og ta vare på natur, sier han til Dagbladet.

Men Rasmus Hansson i WWF er ikke så fornøyd.

- Skuffende
- Det er klimautfordringen som er den store oppgaven nå, og den krever store politiske tiltak. Det er helt fraværende og det er skuffende. Nå får de rødgrønne enda kortere tid til å gjøre de tingene som kreves, sier han.

Han savner blant annet en miljørettet bistandspolitikk, store innenlandske tiltak og tiltak for samferdselssektoren. Likevel ser han positive antydninger her og der.

- Vi skal bruke oljefondet mer aktivt og bruke statlige selskaper som Statkraft til å få til viktige ting. Men det store problemet er at det snakkes om klimakutt som skal gjøres om lenge, ikke om de som må skje i år og til neste år. Regjeringen fortsetter å somle, og skyver de konkrete tiltakene foran seg, mener Hansson.

Bellonas Frederic Hauge svarer «tja» på spørsmålet om hva han synes.

- Nok store ord
- Vi fikk vel nok store ord i Soria Moria 1. Nå er vi opptatt av gjennomføring. Til neste valg har de ikke forrige regjering å skynde på. Historiens evaluering av regjeringen kan bli tøff hvis de ikke får fart på seg. Vi er fornøyd, men nå skal det jobbes, sier Hauge.

Samtlige hadde forventet formuleringen om at beslutningen om oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen utsettes. Frederic Hauge er fornøyd med at regjeringen «gjorde som vi sa», mens Rasmus Hansson mener at setningen om at det ikke skal åpnes for petroleumsvirksomhet i stortingsperioden, må bety at det heller ikke kan fattes noe vedtak.

Her er regjeringens nye miljø- og klimapolitikk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling