AVVISER: Miljødirektør Ellen Hambro avviser påstander om at regjeringen presset Miljødirektoratet til å gi en positiv uttalelse til søknaden om gruvedeponi i Førdefjorden. Foto: NTB Scanpix
AVVISER: Miljødirektør Ellen Hambro avviser påstander om at regjeringen presset Miljødirektoratet til å gi en positiv uttalelse til søknaden om gruvedeponi i Førdefjorden. Foto: NTB ScanpixVis mer

Miljødirektøren avviser påstand om politisk press

Til søknaden om gruvedeponi i Førdefjorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljødirektør Ellen Hambro avviser påstander om at regjeringen presset Miljødirektoratet til å gi en positiv uttalelse til søknaden om gruvedeponi i Førdefjorden.

- Jeg registrerer at noen mener vi har vært politisk styrt. Det har vi ikke. Vurderingen er helt og holdent vår vurdering. Departementet har vært meget ryddig, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet til NTB.

Direktoratet ga først tommelen ned i november i fjor. Så ga det grønt lys i februar, etter å ha vurdert de miljøfaglige sidene opp mot samfunnsmessige hensyn.

Det var under spørretimen i Stortinget sist onsdag at Venstres nestleder Ola Elvestuen sa at tillatelsen kom «etter påtrykk fra departementet».

(NTB)