Miljøet taper igjen

Regjeringens klimamelding er sterkt forsinket. Valgkampen vil ikke bli forurenset av miljødebatt. Ikke denne gangen heller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALT KAN SKJE fram til valget om vel tre måneder. Det er opplest og vedtatt. Arbeiderpartiet klamrer seg til håpet om lysere tider når sola snur, og at velgerne da vil være opptatt av andre saker enn skatter og avgifter. De mange tvilerne kommer ned på regjeringens side når de endelig vil gjennomskue hulheten ved Høyres løftepolitikk. Sammenhengen mellom skattenivået og en godt utbygd velferdsstat vil de også se. Det har faktisk skjedd før. Det gryende eldreopprøret kan få folks øyne opp for akkurat slike enkle fakta. Det blir ikke flere tørre bleier på sykehjemmene med lavere skatter og avgifter.

MEN ALLEREDE NÅ kan vi eliminere saker fra årets valgkamp. Da er det lite dristig å spå at miljøspørsmål ikke vil stå på den politiske dagsordenen. Heller ikke denne gangen. Det fikk vi klar beskjed om i Stortinget denne uka, da miljøvernminister Siri Bjerke sa at regjeringens klimamelding er så forsinket at den ikke blir lagt fram før tidligst ved sankthansleite. En god gjetning er at den ikke kommer før valgkampen er i full gang. Da vil Arbeiderpartiet unngå et ubehagelig tema, som kan skape uro i egne rekker. Og de to høyrepartiene vil applaudere forsinkelsen. Så kan de kjøre skatteløpet sitt til veis ende uten forstyrrelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer