Miljøjubel for Bjurstrøm

Miljøvernere er fornøyde med at den nye arbeidsministeren skal forhandle klima og ikke pensjon frem til jul.

BISTÅR SOLHEIM: Den nye arbeidsministeren, Hanne Bjurstrøm, fra Arbeiderpartiet, skal bistå miljø- og utviklingsminister Erik Solheim med klimaforhandlingene frem mot klimakonferansen i København i desember. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
BISTÅR SOLHEIM: Den nye arbeidsministeren, Hanne Bjurstrøm, fra Arbeiderpartiet, skal bistå miljø- og utviklingsminister Erik Solheim med klimaforhandlingene frem mot klimakonferansen i København i desember. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| — Da jeg våknet opp i dag og fikk høre at Norges klimaforhandler skulle bli minister ble jeg bekymret, men nå ser jeg det som et kjempepluss, sier Lars Haltbrekken, leder i Norges Naturvernforbund til Dagbladet.

Fortsetter til julNorges klimaforhandler, Hanne Bjurstrøm (AP) ble i dag innsatt som ny arbeidsminister i Stoltenberg 3-regjeringen. Men før hun tiltrer i denne jobben skal hun framholde jobben som klimaforhandler, og bistå miljø- og utviklingsminister, Erik Solheim, i de internasjonale klimaforhandlingene fram til 21. desember i år.

Styrker posisjonDette grepet er norske miljøvernere svært fornøyde med:

— Bjurstrøm har gjort en kjempejobb, og er bra at hun får fortsette som forhandler, og vet at hun også er minister vil dette styrke hennes posisjon.

— Det er heller ikke dumt å ha en i regjering som har et sterkt engasjement og god kunnskap om miljø og klima, sier Haltbrekken til Dagbladet.

— Dette er en klar styrking av Norges innsats opp mot forhandlingene, sier Haltbrekken til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer