Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Miljøjubel for Bjurstrøm

Miljøvernere er fornøyde med at den nye arbeidsministeren skal forhandle klima og ikke pensjon frem til jul.

BISTÅR SOLHEIM: Den nye arbeidsministeren, Hanne Bjurstrøm, fra Arbeiderpartiet, skal bistå miljø- og utviklingsminister Erik Solheim med klimaforhandlingene frem mot klimakonferansen i København i desember. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
BISTÅR SOLHEIM: Den nye arbeidsministeren, Hanne Bjurstrøm, fra Arbeiderpartiet, skal bistå miljø- og utviklingsminister Erik Solheim med klimaforhandlingene frem mot klimakonferansen i København i desember. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
— Da jeg våknet opp i dag og fikk høre at Norges klimaforhandler skulle bli minister ble jeg bekymret, men nå ser jeg det som et kjempepluss, sier Lars Haltbrekken, leder i Norges Naturvernforbund til Dagbladet.

Fortsetter til jul
Norges klimaforhandler, Hanne Bjurstrøm (AP) ble i dag innsatt som ny arbeidsminister i Stoltenberg 3-regjeringen.

Men før hun tiltrer i denne jobben skal hun framholde jobben som klimaforhandler, og bistå miljø- og utviklingsminister, Erik Solheim, i de internasjonale klimaforhandlingene fram til 21. desember i år.

Styrker posisjon
Dette grepet er norske miljøvernere svært fornøyde med:

— Bjurstrøm har gjort en kjempejobb, og er bra at hun får fortsette som forhandler, og vet at hun også er minister vil dette styrke hennes posisjon.

— Det er heller ikke dumt å ha en i regjering som har et sterkt engasjement og god kunnskap om miljø og klima, sier Haltbrekken til Dagbladet.

— Dette er en klar styrking av Norges innsats opp mot forhandlingene, sier Haltbrekken til Dagbladet.

— Synd om hun sluttet
Erik Solheim på sin side fortalte i dag at han var svært fornøyd med at Bjurstrøm er med på Norges klimalag fram mot København:

— Hanne har gjort en kjempejobb, og det er bra at hun får fortsette. Det ville vært synd om hun skulle slutte rett ved målstreken, sa miljø- og utviklingsminister Solheim til Dagbladet.

VAR BEKYMRET: Lars Haltbrekken i Norges Naturvernforbund, mener Norge styrker sin posisjon frem mot klimamøtet i København, ved at Norges klimaforhandler også er minister. Foto: Nina Hansen
VAR BEKYMRET: Lars Haltbrekken i Norges Naturvernforbund, mener Norge styrker sin posisjon frem mot klimamøtet i København, ved at Norges klimaforhandler også er minister. Foto: Nina Hansen Vis mer

— Jobbet for miljøet
Bjurstrøm har spilt en viktig rolle for norsk klimapolitikk, hun har jobbet som spesialrådgiver i Miljøverndepartementet, og hatt rollen som Norges klimaforhandlingsleder.

Hun har vært med å utarbeide det norske kvotesystemet, og Bjurstrøm ledet Norges delegasjon til Bali under klimaforhandlingene i 2007.

— Regjeringen prioriterer forhandlingene
Klimapolitisk rådgiver Harald Nyeggen Sommer er også glad for at Bjurstrøm får fullføre jobben som fram mot København:

 -Dersom hun får mulighet til å fortsette som forhandlingsleder til etter København, viser dette at regjeringen ser viktigheten av og virkelig prioriterer disse forhandlingene. Det betyr mye å ha den kompetansen og erfaringen som Bjurstrøm besitter i de siste månedene fram mot København, sier Sommer.

Bellona-leder Frederic Hauge, som er glad for at det er Bjurstrøm som fullfører København-forhandlingene.

— Hun har oppnådd en veldig stor og bred anerkjennelse blant oss som jobber med dette i Norge, men også internasjonalt, sier Frederic Hauge til NTB.

NYTT FJES: Hanne Bjurstrøm blir Norges nye arbeidsminister. Men før den tid skal hun forhandle klima - og det setter Norges miljøvernere pris på. Foto: Berit Roald / Scanpix
NYTT FJES: Hanne Bjurstrøm blir Norges nye arbeidsminister. Men før den tid skal hun forhandle klima - og det setter Norges miljøvernere pris på. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media